De to kristne grupperingene Core Issues Trust og Anglican Mainstream skulle kjøre en anti-homofil kampanje på Londons busser fra og med i dag, men kampanjen ble forydd av ordføreren.

Anti-homofil reklame fjernet fra London-busser

Ordføreren i London, Boris Johnson, har gitt forbud mot å publisere en reklame mot homofili i forbindelse med debatten rundt kjønnsnøytralt ekteskap i Storbritannia.

Det er de to kristne grupperingene Core Issues Trust og Anglican Mainstream som stod bak reklameplakatene som var ment å pryde flere av Londons busser i to uker fra og med i dag, ifølgeThe Huffington Post .


Post-homofil og stoltSlagordet for reklamekampanjen var «Post-homofil og stolt. Kom over det!». Slagordet er etterlignet gruppen Stonewalls kampanje med slagordet «Noen mennesker er homofile. Kom over det!». Stonewall kjemper for homofiles rettigheter.
Johnson mente at Core Issues Trust og Anglican Mainstream sin kampanje hevder at homofili er en sykdom, og begrunner forbudet mot kampanjen i nettopp dette.

- Det er klart støtende å hevde at det å være homofil er en sykdom noen blir friske fra, sier ordføreren ifølgeThe Huffington Post .

(Dagen)