Politiet på stedet der en eksplosjon fant sted sør på Filippinene 24. august i år. Den militante gruppen Abu Sayyaf skal stå bak. Foto. Nickee Butlangan, AP/NTB scanpix

Antatte islamistiske opprørere drept på Filippinene

Regjeringsstyrker har drept fem mistenkte islamister som de mener planla kidnappinger sør på Filippinene.

– Myndighetene ble tipset av lokale om at disse terroristgruppene var i området, noe som førte til den betimelige responsen fra våre styrker, sier brigadesjef Leonel Nicolas i militæret til nyhetsbyrået DPA.

To soldater ble også skadd i kampene, som skjedde like før daggry onsdag i en landsby i provinsen Zambooanga Sibugay, 780 kilometer sør for hovedstaden Manila.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Ifølge militæret var de drepte medlemmer av den ytterliggående islamistgruppa Abu Sayyaf. De skal ha planlagt å gjennomføre kidnappinger i området.

Abu Sayyaf sto ifølge myndighetene også bak to blodige selvmordsangrep i forrige måned, som tok livet av sju soldater, en politibetjent og seks sivile. Myndighetene har pekt ut to enker etter filippinske opprørere som gjerningspersoner.

Abu Sayyaf, som er terrorstemplet av både Filippinene og USA, har stått bak noen av de verste terrorangrepene på Filippinene, i tillegg til en rekke bortføringer og halshogginger. En av gruppas ledere, Anduljihad Susukan, overga seg til politiet 14. august.