Ansgar snuser på NLA

Bare ett år etter at NLA Høgskolen fusjonerte med Mediehøgskolen Gimlekollen og Høgskolen i Staffeldtsgate kan det åpnes for nye samarbeidspartnere.

I slut­ten av fe­bru­ar skal Ans­gar Teo­lo­gis­ke Høg­sko­le i et møte med NLA Høg­sko­len for å snak­ke sam­men om fel­les ideer og mu­lig­he­ter for sam­ar­beid.

- Vi skal i ut­gangs­punk­tet ori­en­te­re hver­and­re om våre stu­die­til­bud, sier Bård Eirik Hal­les­by Nor­heim, første­ama­nu­en­sis ved NLA Høg­sko­len i Ber­gen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Men møtet kan føre frem til et kon­kret sam­ar­beid.

Ikke store nok

Denne høs­ten star­tet Ans­gar Teo­lo­gis­ke Høg­sko­le et sam­ar­beid med Høg­sko­len for Le­del­se og Teo­lo­gi (Pinse­be­ve­gel­sen og Bap­tist­for­bun­det) og Øre­bro Teo­lo­gis­ke Høg­sko­le om en mas­ter­grad i le­del­se og me­nig­hets­ut­vik­ling.

Tret­ten mas­ter­stu­den­ter ble tatt opp på det nye mas­ter­stu­di­et sist høst, og Ans­gar har to­talt mel­lom 40 og 50 mas­ter­stu­den­ter knyt­tet til prak­tisk teo­lo­gi.

Do­sent Lars Rå­mund­dal ved Ans­gar er der­imot ikke for­nøyd med stør­rel­sen på teo­logi­stu­di­et og er der­for åpen for flere sam­ar­beids­part­ne­re.

- Vi er åpen for å sam­ar­bei­de med flere fordi vi må bli bre­de­re, stør­re og ha mer kraft, sier Rå­mund­dal til Dagen.

Om få uker skal han møte NLA for å drøf­te en mulig frem­tid sam­men.

- Vi er så små at vi må være åpne for sam­ar­beids­part­ne­re, sier Rå­mund­dal.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han er­kjen­ner at et mulig sam­ar­beid vil kunne in­ne­bære en del teo­lo­gis­ke ut­ford­rin­ger.

- Det må vi i så fall få klar­het i før en even­tu­ell fu­sjon, sier han.

Åpne pinse­ven­ner

Da Øre­bro Teo­lo­gis­ke Høg­sko­le, Ans­gar og Høy­sko­len for Le­del­se og Teo­lo­gi ut­for­mert pla­ne­ne for et fel­les mas­ter­stu­di­um var Høg­sko­len i Staf­felds­gate også en av part­ner­ne. Men høg­sko­len trakk seg ut og ble hel­ler med i NLA-fu­sjo­nen.

- I øye­blik­ket er det Ans­gar og Øre­bro som er våre sam­ar­beids­part­ne­re. Vi er ikke stengt for å sam­ar­bei­de med andre hvis det er i sam­svar med vår vi­sjon. Men det fore­lig­ger ingen fu­sjons­pla­ner. Det som er vik­tig for oss er å klar­gjø­re vi­sjon, verdi og teo­lo­gi, og ta de vans­ke­li­ge sam­ta­le­ne på for­hånd, sier Karl Inge Tan­gen, kon­sti­tu­ert rek­tor ved Høg­sko­len for Le­del­se og Teo­lo­gi.

Mange sam­men

Hvis en fu­sjon mel­lom Høg­sko­len for Le­del­se og Teo­lo­gi, Ans­gar Teo­lo­gis­ke Høg­sko­le og NLA Høg­sko­len blir en rea­li­tet vil føl­gen­de kirke­sam­funn/be­ve­gel­ser stå bak samme skole: Nor­mi­sjon, Norsk Lu­thersk Mi­sjons­sam­band, Den Nors­ke Mi­sjons­sel­skap, Indre­mi­sjons­for­bun­det, Nor­ges Kris­te­li­ge Stu­dent- og Skole­ung­doms­lag, Søn­dags­sko­len i Norge, Den Evan­ge­lisk Lu­thers­ke Fri­kir­ke, Pinse­be­ve­gel­sen, Bap­tist­sam­fun­net og Mi­sjons­for­bun­det.

- Et slikt sam­ar­beid ville vært uten­ke­lig da jeg var ung, men ikke i dag. Jeg tror det er mulig å få til, sier Rå­mund­dal ved Ans­gar Teo­lo­gis­ke Høg­sko­le.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dagen

Les også
Eier vil ha tydeligere bibelsyn ved NLA
Les også
Savner tydeligere avklaring fra NLA Høgskolen
Les også
Rammer for høgare utdanningBjarne Kvam
Les også
Strides om professor-kravNLA Høgskolen
Les også
Engasjert debatt om bibelsynTarjei Gilje
Les også
Ansgarskolen festet for full musikkAnsgarskolen
Les også
NLA-jubel for «kristne» økonomistudierSøkertall til kristne høgskoler