Anne Sender mottok Fritt Ord-pris

Frilanser, skribent og foredragsholder Anne Sender fikk torsdag kveld Fritt Ord-prisen for 2014 i Operaen i Oslo.

57-årin­gen mot­tok pri­sen etter å ha mar­kert seg som en vik­tig stem­me og de­bat­tant i spørs­mål om anti­se­mit­tis­me, Midt­østen-kon­flik­ten og hate­ful­le yt­rin­ger med ut­gangs­punkt i jø­de­nes si­tua­sjon.

- Anne Sen­der får Fritt Ords Pris 2014 for å ha løf­tet fram den jø­dis­ke mi­no­ri­te­tens his­to­rie i Norge og for i en år­rek­ke å ha ar­bei­det mot anti­se­mit­tis­ke hold­nin­ger. Som jøde har hun selv­sten­dig og modig satt et kri­tisk søke­lys på den po­li­tik­ken som føres av is­ra­els­ke og pa­le­stins­ke le­de­re i kon­flikt­om­rå­det, ikke minst etter egne ob­ser­va­sjo­ner av leve­kår på Vest­bred­den, heter det i be­grun­nel­sen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sty­ret i Fritt Ord be­står av Georg Fr. Rie­ber-Mohn, Grete Broch­mann, Chris­ti­an Bjel­land, Liv Bliks­rud, Alex­and­ra Bech Gjørv, Guri Hjelt­nes, Frank Ross­a­vik og Si­grun Slap­gard.

Sen­der fikk i april vite at hun skul­le motta pri­sen, og vil tors­dag kveld både bli over­rakt Fritt Ord-sta­tu­et­ten og pris­be­lø­pet på 400.000 kro­ner.

NTB

Les også
Anne Sender tildelt Fritt Ords Pris for 2014