Anmelder kjøttprodusent for svin i halalkjøtt

Mat­til­sy­net an­mel­der Nar­vik-be­drif­t etter at det ble fun­net opp­til 30 pro­sent svine­kjøtt i hal­al­kjøtt.

Til­sy­net er ikke sikre på at svine­kjøt­tet hav­net i halal­ma­ten ved et uhell, og der­for an­mel­des nå kjøtt­pro­du­sen­ten.

Mat­til­sy­net har siden mars job­bet med å fåklar­het i hva som skjed­de, men har fore­lø­pig ikke noe klart svar, skri­ver avi­sen Frem­over.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi øns­ker å få av­klart om det er gjort noe straff­bart her, sier dis­trikts­sjef Hugo Kal­stad i Mat­til­sy­net i Ofo­ten til avi­sen.

Iføl­ge Kal­stad var det ikke gitt at be­drif­ten ville bli an­meldt. Han sier vi­de­re at an­mel­del­sen ikke hand­ler om mat­sik­ker­het.

- Det hand­ler om villed­ning. For­bru­ker­ne må være tryg­ge på at det som står på pak­ken, er det de fak­tisk spi­ser, sier han

Det var i etter­kant av heste­kjøtts­kan­da­len i mars at det ble kjent Nar­vik-fir­ma­et Ku­raas har solgt hal­al­kjøtt som inne­holdt opp mot30 pro­sent svine­kjøtt.

Mar­keds­sjef Ken­neth Ku­raas kon­tak­tet den gang Islamsk Råd for å be­kla­ge per­son­lig.

- Vi hadde en lang sam­ta­le med dem. Jeg er per­son­lig kris­ten selv og har stor re­spekt for deres tro og den kren­kel­sen de føler, sa Ku­raas tilNRK da.

Han be­nek­tet at svine­kjøt­tet ble mer­ket med halal med over­legg.

- Det er per­son­lig svikt som er år­sa­ken til at det ble mik­set, sa han. (©NTB)