Angrep mot Serena Hotel i Kabul.

Væpnede menn har avfyrt skudd inne på Serena Hotel i Kabul der det bor mange utlendinger, opplyser afghansk politi.

Politiet skal ha omringet en eller flere personer som har barrikadert seg på et bad og skjøt derfra, opplyser BBCs reporter på stedet. Også norske soldater deltar i aksjonen.

Gjestene på Serena Hotel i Kabul skal være i sikkerhet, ifølge en minister. Tre av angriperne er drept og en fjerde er omringet, melder NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Reuters siterer sikkerhetsstyrker som sier at to personer er såret. Det er ikke kjent hvilken nasjonalitet de to hadde. Styrkene sier videre at to eller tre menn bevæpnet med pistoler kom seg inn på hotellet gjennom en bakdør.

Ifølge nyhetsbyrået AP er tre angripere drept, men én sitter innesperret. Byrået siterer afghanske sikkerhetskilder.

UD sier at de ikke har kjennskap til om det er nordmenn på hotellet. Den danske ambassaden i Kabul har opplyst at en dansk statsborger som befant seg på hotellet, er brakt i sikkerhet.

Opprørere?

Talsmann for politiet, Hashmatullah Stanekzai, bekrefter at skudd er avfyrt, men han sier det er uklart om det er opprørere som står bak angrepet.

Flere amerikanske medier melder imidlertid at Taliban har påtatt seg ansvaret for angrepet. New York Times' reporter i Kabul skriver på Twitter at en talsmann for Taliban opplyser at flere Taliban-krigere kom seg inn i hotellet via en bakdør.

En kvinne som er gjest på hotellet, sier at skytingen tilsynelatende begynte i hotellets restaurant. Hun forteller at hun ble brakt i sikkerhet sammen med andre gjester. En annen gjest som gjemte seg på rommet sitt, sa at han kunne høre sporadiske skudd.

Norske soldater deltar

Kort tid etter at det ble meldt at afghanske sikkerhetsstyrker hadde gått inn i hotellet, opplyste det norske Forsvaret at også norske soldater deltar i aksjonen.

- Et mindre antall norske spesialsoldater er til daglig veiledere for det afghanske kontraterrorpolitiet. De har sammen med afghanske politifolk rykket ut til Serena Hotel, opplyser major og pressetalsmann for forsvarssjefen Eystein Kvarving til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han forklarer at det er soldater fra Forsvarets spesialkommando (FSK) som er rykket ut. Han kan ikke kommentere detaljer fra den pågående operasjonen i Kabul, men sier de norske soldatene også vil delta i konkrete handlinger dersom det blir aktuelt.

Angrepet i 2008

Serena Hotel regnes som det tryggeste stedet å bo i Kabul og huser mange FN-ansatte og utenlandske delegasjoner som har ankommet for å overvåke valget i landet neste måned.

I januar 2008 ble den norske journalisten Carsten Thomassen drept under et angrep mot det samme hotellet. Thomassen var i Afghanistan i forbindelse med at daværende utenriksminister Jonas Gahr Støre (Ap) besøkte landet.

NTB