Flammer skyter opp på taket av huset til en av palestineren som mistenkes å stå bak drapene på tre israelske tenåringer. Israel sprengte natt til tirsdag huset. Foto: REUTERS/Ammar Awad/NTB scanpix

Angrep Gaza etter funn av drepte tenåringer

Israel bombet mål på Gazastripen natt til tirsdag etter funnet av de tre drepte israelske tenåringene.

Raketter ble skutt mot det som antas være treningsanlegg for Hamas.

Den israelske hæren ødela også husene til to personer som antas å stå bak kidnappingen og drapene. Boligene til Hamas-medlemmene Marwan Qawasmeh og Amer Abu Eisheh i byen Hebron på Vestbredden ble sprengt, opplyser øyenvitner.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Natt til tirsdag ble det også skutt en rakett fra Gazastripen inn i Israel, ifølge avisen Haaretz. Ingen personer kom fysisk til skade.

Helvetes porter

Hamas avviser å stå bak kidnappingen og drapene på tenåringene.

– Dersom de israelske okkupantene trapper opp eller går til krig, så åpner de selv helvetes porter, er reaksjonen Hamas-talsperson Sami Abu Zuhri gir til AFP.

Men Israels statsminister Benjamin Netanyahu sier Hamas drepte de tre bosettere i alderen 16 til 19 år «med kaldt blod».

– De ble bortført og drept med kaldt blod av dyr forkledd som mennesker.Hamas er ansvarlig og Hamas kommer til å betale, sa statsministeren mandag kveld.

De tre bosetterne, to 16-årige gutter og en 19 år gammel mann, ble funnet på et jorde ved Halhul, 5 kilometer nord for Hebron.

Fordømmer

Funnstedet ligger ti minutter unna veien der de sist ble sett. Ifølge militæret har de tre tilsynelatende blitt skutt kort tid etter at de ble bortført. De tre tenåringene var delvis tildekket av steiner og et pledd.

Pave Frans fordømte mandag drapene på de tre tenåringene ogminnet om at vold avler vold.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Drap på uskyldige mennesker er alltid en avskyelig og uakseptabel forbrytelse og en alvorlig hindring på veien mot fred, sa Vatikanets talsmann Federico Lombardi.

Også FNs generalsekretær Ban Ki-moon og USAs president Barack Obama fordømmer drapene.

Store styrker

Mandag kveld var store israelske militærstyrker satt ut nord for byen Hebron, melder nyhetsbyrået DPA som siterer israelsk kringkasting. Det meldes om skuddvekslinger mellom soldatene og palestinere og voldsomme kamper i nærheten av Halhul.

Etter at tenåringene forsvant igangsatte Israel en stor militæraksjon for å finne dem. Denne har senere blitt trappet noe ned. Mer enn 400 palestinere er imidlertid arrestert etter at tenåringene forsvant, skriver Al Jazeera, som først meldte om at de tre var funnet.