Anglikanere i Uganda advarer om brudd

Den anglikanske kirke i Uganda vil ikke finne seg i press fra Church of England i synet på homofilt samliv.

Den ang­li­kans­ke kirke i Ugan­da vars­ler at det kan bli ak­tu­elt å bryte for­bin­del­sen med mo­der­kir­ken hvis den set­ter det afri­kans­ke lan­det under press på grunn av den nye loven mot ho­mo­fi­li.

- Saken her er re­spek­ten for vårt syn på homo­sek­su­ali­tet og sam­kjøn­net ek­te­skap som land og kirke. Hvis de ikke er vil­li­ge til lytte til oss, skal vi vur­de­re å være for oss selv, sa erke­bis­kop Stan­ley Nta­ga­li til AFP på man­dag. Han er den øvers­te ang­li­kans­ke le­de­ren i Ugan­da.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Homo­sek­su­ell prak­sis er ufor­en­lig med Skrif­ten, un­der­stre­ket Nta­ga­li, og av­vis­te at noen i noen i kir­kens le­der­skap kan le­gi­ti­me­re det. Han ad­var­te Church of Eng­land mot å følge ut­vik­li­gen som Ves­ten tar til orde for.

- Hvis de gjør det, vil vi ikke ha noe annet valg enn å være for oss selv, sa erke­bis­ko­pen.

Sam­ti­dig po­eng­ter­te han at kir­kens dører er åpne for at de som opp­le­ver «sek­su­ell dis­ori­en­te­ring slik at de kan bli vei­le­det, hel­bre­det og bedt for».

Opp­ford­rer til kjær­lig­het

Den nest øvers­te le­de­ren i Church of Eng­land, John Sen­ta­mu som er erke­bis­kop av York, er selv fra Ugan­da. Sam­men med sin erke­bis­kop­kol­le­ga i Can­ter­bury, Jus­tin Welby, har Sen­ta­mu ad­vart mot lover som tar sikte på å straffe­for­føl­ge ho­mo­filt samle­ven­de. De opp­ford­rer i ste­det le­der­ne i kir­ke­ne på slike ste­der om å vise Jesu kjær­lig­het til men­nes­ker.

36 av 54 land i Afri­ka skal ha stram­met inn på lo­ve­ne sine mot ho­mo­fi­li.

Dagen

Les også
Norske prester roser Ugandas president for homolov