Amerikansk sjubarnsmor fengslet i Mexico

Sol­da­ter fant narkotika under busse­tet hen­nes.

En ame­ri­kansk sju­barns­mor sit­ter fengs­let i Mex­i­co etter at sol­da­ter fant mari­hua­na under busse­tet hen­nes. Ad­vo­ka­ten hen­nes sier vi­deo­opp­tak be­vi­ser at hun er uskyl­dig.

Yani­ra Mal­do­na­do (42) som er mor­mon fra Pho­enix i Ari­zo­na og mor til sju barn, ble på­gre­pet 22. mai mens hun var på vei til­ba­ke til USA sam­men med sin mann Gary etter å ha vært i en be­gra­vel­se hos slekt­nin­ger i Mex­i­co.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Bus­sen ble stan­set og un­der­søkt, og sol­da­ter fant en pakke med fem kilo mari­hua­na under setet der hun satt.

Hun sit­ter nå i en celle i No­ga­les, og en dom­mer har frist til fre­dag etter­mid­dag for å va­re­tekts­fengs­le henne eller løs­late henne.

Ad­vo­kat Jose Fran­cis­co Be­ni­tez sier at video fra et over­vå­kings­ka­me­ra på buss­ter­mi­na­len i Los Mochis viser at paret gikk på bus­sen bare med to tep­per, vann­flas­ker og en dame­ves­ke.

- An­kla­ge­ne er svært svake, og blir sva­ke­re. Man kan ty­de­lig se at hun ikke på noe tids­punkt bar på nar­ko­ti­ka, sier Be­ni­tez.

Saken har fått bred dek­ning på ame­ri­kans­ke TV-ka­na­ler. I in­ter­vju­er har hun grå­ten­de sagt at hun er tro­en­de mor­mon og aldri i sitt liv har gjort noe galt.

- Dette er et ma­re­ritt. Jeg må ut. Jeg er ikke skyl­dig, jeg har in­gen­ting å skju­le, sa hun til CNN.

Kvin­nens mann, Gary Mal­do­na­do, sier de valg­te å ta bus­sen til Mex­i­co fordi de trod­de det var tryg­ge­re enn å kjøre sin egen bil i om­rå­der der nar­ko­tika­kar­tel­le­ne her­jer. (©NTB)