Kenyanske sikkerhetsstyrker inne i kjøpesenteret Westgate, som ble angrepet av terrorister lørdag. Mandag morgen ble det fortsatt holdt gisler inne i senteret. (Foto: AFP PHOTO/AFPTV/NICHOLE SOBECKI / NTB Scanpix)

Al-Shabaab truer med å drepe gisler i Nairobi

Sik­ker­hets­styr­ker har gått til ak­sjon mot sen­te­ret, og man­dag mor­gen kunne det høres ved­va­ren­de sky­ting der­fra.

Ter­ro­ris­ter fra al-Sha­ba­ab truer med å drepe gis­le­ne som blir holdt på kjøpe­sen­te­ret West­gate i Ke­nyas ho­ved­stad Nai­ro­bi.

Hvis det blir brukt makt mot gisseltakerne, vil gislene bli drept, framholder en talsmann for al-Shabaab på en nettside som er knyttet til den ytterliggående gruppa.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Vi gir de hel­li­ge kri­ger­ne inne i byg­get til­la­tel­se til å be­hand­le fan­ge­ne på en måte som til­sva­rer pres­set de selv blir ut­satt for, sier al-Sha­ba­ab-tals­mann Ali Mo­ha­mud Rage i en ut­ta­lel­se på et isla­mis­tisk nett­sted man­dag.

- Vi ber de krist­ne som ryk­ker fram mot de hel­li­ge kri­ger­ne, om å ha barm­hjer­tig­het med fan­ge­ne, for det er de som vil bære bror­par­ten av en­hver makt som blir brukt mot de hel­li­ge kri­ger­ne, sier Rage.

Minst 68 per­soner er så langt drept av ter­ro­ris­te­ne.

Kraf­tig sky­ting

Sik­ker­hets­styr­ker har gått til ak­sjon mot sen­te­ret, og man­dag mor­gen ble det fort­satt meldt om kraf­tig og jevn­lig sky­ting i byg­nin­gen. Lyden av eks­plo­sjo­ner kunne høres uten­for.

En sik­ker­hets­kil­de be­kref­ter over­for ny­hets­by­rå­et AFP at en ak­sjon mot ter­ro­ris­te­ne pågår.

Al-Sha­ba­ab, en al-Qa­i­da-in­spi­rert so­ma­lisk grup­pe, hev­der å ha kon­takt med an­gri­pe­re som be­fin­ner seg inne i kjøpe­sen­te­ret. Den yt­ter­lig­gå­en­de isla­mis­tis­ke grup­pa sier også at den dens med­lem­mer kjem­per både mot ke­ny­ans­ke og is­ra­els­ke styr­ker.

- Knapt ti gis­ler

Iføl­ge den ke­ny­ans­ke hæren be­fant det seg natt til man­dag færre enn ti gis­ler i kjøpe­sen­te­ret, hvor ter­ror­ak­sjo­nen be­gyn­te lør­dag.

- An­tal­let som fort­satt er i byg­nin­gen, er mind­re enn ti, sier tals­man­nen Cyrus Oguna. Det meste av West­gate-kjøpe­sen­te­ret skal nå være sik­ret, men den mi­li­tæ­re tals­man­nen kunne ikke si noe om hvor lenge red­nings­ak­sjo­nen ville pågå.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

En leder i al-Sha­ba­ab sier det vil komme nye an­grep i Kenya, og at grup­pen ser på lan­det som «en krigs­sone».

Les også: - Gud var med oss mens vi lå i dek­ning

(©NTB)

Les også
- Israelske styrker inn i kjøpesenter i Nairobi
Les også
- Vi har en sikkerhet om det skulle gått galt