Politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby i samtale med statsadvokat Tonje Tønder Oslo tingrett, under rettssaken der en 61 år gammel kvinne er tiltalt for å ha drept Pål Stener Johannessen (90) i mars 2013. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Aktor: – Dette er et rovmord

Aktor Tonje Tønder ber om 14 års fengsel for hushjelpen som er tiltalt for forsettlig drap på mangemillionæren Pål Stener Johannessen (90).

Statsadvokat Tonje Tønder ba Oslo tingrett om at kvinnen må dømmes tett opp mot øvre strafferammen på 15 år for forsettlig drap.

Hun krever også at 61-åringen mister arveretten på Johannessens millionformue.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Drapet ligger tett opp mot overlagt drap, noe som gjør det klart skjerpende. Det at hun velger å gå til Johannessen en sen kveld. Hun er en tillitsperson, hun låser seg inn og han er en gammel og skrøpelig person som ikke kan gjøre motstand. Vi finner faktisk ikke noe stort verre enn dette, dette er et rovmord, uttalte Tønder.

Påtalemyndigheten mener hushjelpen kvalte 90-åringen med en pute om kvelden 13. mars 2013, fordi hun tidligere samme dag fant ut at han var i ferd med å fjerne henne fra testamentet til fordel for en hjemmehjelp i 30-årene.

Kvinnens forsvarer, Øystein Storrvik, starter sin prosedyre mandag ettermiddag.