Aktor ber retten se bort fra brev om Frenchs helse

Aktor i drapssaken mot Joshua French mener brevet fra det norske konsulatet i Kongo om Frenchs helsetilstand er kommet til retten på en ureglementert måte og må sees bort fra.

Kort tid etter at ret­ten ble satt i 12.30-ti­den fre­dag, ba aktor Nkulu om å få en an­før­sel til dags­or­de­nen.

Han kri­ti­ser­te det nors­ke kon­su­la­tet for å ha tatt di­rek­te kon­takt med ret­ten, da nors­ke di­plo­ma­ter tid­li­ge­re denne uken over­le­ver­te en rap­port om Frenchs helse­til­stand.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Det er ikke lov for det di­plo­ma­tis­ke korp­set å ta di­rek­te kon­takt med retts­sys­te­met. Dette gjel­der over hele ver­den, også i de skan­di­na­vis­ke lan­de­ne, raste aktor, ty­de­lig opp­his­set og ir­ri­tert.

- Pro­se­dy­re­ne er ikke fulgt her.

- Jeg er for­sva­rer for Jos­hua French, ikke for den nors­ke uten­riks­tje­nes­ten, pa­rer­te Frenchs for­sva­rer André Mwila, som ber aktor rede­gjø­re for hva slags slut­nin­ger han trek­ker av dette. Det er rik­tig at pro­se­dy­ren ikke er over­holdt, men jeg ven­ter på hva slags slut­nin­ger aktor trek­ker av dette, sier Mwila.

- Men det er helt inn­ly­sen­de hva kon­klu­sjo­nen er. Ret­ten må anse at de aldri har mot­tatt dette do­ku­men­tet, svar­te Nkulu.

NTB