Kristian Haugland (t.h.) delte ut Åpenhetsprisen til Espen Nystad som mottok prisen på vegne av Agnete Johnsen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Agnete Johnsen ikke til stede på egen prisutdeling

Artisten Agnete Johnsen får årets Åpenhetspris for måten hun har kommunisert offentlig om sine psykiske problemer på.

Espen Nystad mottok prisen på vegne av Johnsen under utdelingen på Nationaltheatret i Oslo mandag formiddag. Åpenhetsprisen deles ut av Mental Helse i samarbeid med Verdensdagen for psykisk helse.

Agnete Kristin Johnsen fra Nesseby i Finnmark vant den norske finalen i Melodi Grand Prix (MGP) lørdag med låta «Icebreaker». Nå får hun årets Åpenhetspris for å ha snakket om sin egen psykiske lidelse. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

«Ute av kontroll»

I sitt takkebrev skriver artisten, som siste representerte Norge under Eurovision i Stockholm, hvordan hun i forkant av sangkonkurransen fikk det så tøft mentalt at hun måtte trekke seg unna.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Tankene var kommet ut av kontroll, jeg måtte trekke meg bort fra alt annet enn selve musikken, og jeg måtte be om å få fullstendig ro rundt meg. Det var et tøft, men nødvendig valg. Sånn har jeg det i dag og, skriver hun.

Trakk seg fra reality

Bare 22 år gammel har Johnsen alt i en årrekke vært svært godt kjent i norsk offentlighet. Som ung tenåring var hun i 2008 med på å vinne både den norske og den nordiske finalen av Melodi Grand Prix junior som vokalist i bandet The BlackSheeps.

Da hun trakk seg fra deltakelsen i TVNorge-programmet «71 grader nord» i fjor sommer, sto hun åpent fram og fortalte at hun lenge har slitt med depresjon og psykiske lidelser.

Les også
Heller prat enn piller
Les også
Redaktøren som sluttet å skrive
Les også
Tabuprisen til NRK-serien «Jeg mot meg»