Aftonbladet: Pågrepet mann har vist sympati med IS

Mannen som ble etterlyst og pågrepet av svensk politi etter den antatte terroraksjonen i Stockholm, skal være usbeker og ha gitt uttrykk for sympati med IS. 

IfølgeAftonbladet er den pågrepne 39 år gammel og opprinnelig fra Usbekistan. Det er ikke kjent hvor lenge han har vært bosatt i Sverige.

Aftonbladet har vært i kontakt med en kvinnelig bekjent av mannen, som stiller seg uforstående til at han kan ha hatt noe med det antatte terrorangrepet i Stockholm å gjøre.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Han har fire barn og jobber i byggebransjen. Han snakker aldri om politikk eller religion, det eneste han snakker om er å få flere jobber slik at han kan sende mer penger hjem til familien, sier kvinnen.

Svensk politi har ikke slått fast at det var den pågrepne 39-åringen som kjørte lastebilen som meide ned en rekke mennesker i en gågate i Stockholm, kun at han befant seg i nærheten av stedet.

Ifølge Aftonbladet ble han pågrepet etter å ha oppført seg merkelig i en butikk i Märsta. Han skal blant annet ha hevdet å stå bak dramaet i Stockholm.

Ifølge avisen var han lettere skadd og hadde glasskår på klærne da han ble pågrepet. Han skal også ha vært i besittelse av en finlandshette, noe sjåføren av lastebilen ifølge øyenvitner benyttet. Opplysningene er ikke bekreftet av svensk politi.