Aftenposten-redaktør: – Storhaug har lykkes

Politisk redaktør Trine Eilertsen (bildet) i Aftenposten svarer på Hege Storhaugs kritikk mot avisen ved å si at Storhaug nok har oppnådd det hun var ute etter.

Etter Dagens intervju med Storhaug torsdag, blant annet om hennes forslag om å redigere bort vers i Koranen og om Aftenpostens behandling av henne, skriver Eilertsen følgende i en e-post til oss:

«Om at Aftenposten drar sitatene hennes vel langt: Storhaug har hatt sitatsjekk, og vi mener gjengivelsen speiler meningsinnholdet hennes. At hun trekker seg når hun får sterke reaksjoner, får stå for hennes regning.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Storhaugs løsninger

Om at Aftenposten trakk inn poenget med å stenge grensene: «Det er riktig at det ikke står noe om det i notatet hennes, men litt av hensikten med dette intervjuet var å presentere Storhaugs løsninger, ikke bare problembeskrivelsene. Hun sa at vi må bruke «de midlene som må til» for å stoppe strømmen av asylsøkere, og fikk et oppfølgingsspørsmål om det også inkluderer stenging av grensene. Ja, svarte hun. Men det er forståelig at hun ikke ønsker fokus på de konkrete løsningene, særlig når hun får så sterke reaksjoner.»

Om at Aftenposten tar side mot Storhaug og for totalitære krefter: «I tillegg til at påstanden faller på sin egen urimelighet, ville det være en journalistisk forsømmelse å ikke utfordre Storhaug på løsningene hun foreslår, eller å la være å hente inn tilsvar fra miljøer som beskrives som ekstreme. Det er underlig at en gammel journalist som Storhaug ikke ser dette.»

Religionsfrihet

Om hvorvidt dette handler om religionsfrihet: «Det var ikke Aftenposten som trakk frem dette poenget, men det ble raskt lest slik av dem som leste forslagene hennes, og som ble bedt om å vurdere dem. En av dem var Per Sandberg. Hege Storhaug må gå i seg selv når så mange tolker løsningene hennes som et angrep på religionsfriheten. Redigering av Koranen kan da heller ikke tolkes på noen annen måte. Hvis hun har sagt det for å få debatt, må hun konstatere at hun har lykkes godt med det.»

Les også: