Advokatforeningen ber Lippestad om en uttalelse

Har spørsmål rundt flere for­hold knyt­tet til hans bok «Det vi kan stå for», om tiden da han forsvarte 22. juli-terroristen.

Ad­vo­kat­for­enin­gens ho­ved­sty­re ber ad­vo­katGeir Lippe­stad ut­ta­le seg om flere for­hold knyt­tet til hans bok «Det vi kan stå for».

Ho­ved­sty­ret drøf­tet boka på sitt møte lør­dag etter at for­enin­gen har mot­tatt flere hen­ven­del­ser fra med­lem­mer og fra for­enin­gens for­sva­rer­grup­pe.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Dette var en av mange saker på hovedstyremøtet. Han har fått tre uker på seg til å gi oss et svar. Det er hovedstyret som vurderer dette videre, sier generalsekretær Merete Smith i Advokatforeningen til NTB.

De har stilt spørs­mål om ad­vo­ka­ten har brutt ad­vo­ka­ters taus­hets- og for­tro­lig­hets­plikt i sin bok, der han be­skri­ver sam­ar­bei­det medAn­ders Behring Brei­vik under22. juli-retts­sa­ken.

«Det er en grunn­leg­gen­de verdi at det retts­sø­ken­de pub­li­kum kan stole på at ad­vo­ka­ten over­hol­der taus­hets- og for­tro­lig­hets­plik­ten, og opp­trer lo­jalt over­for kli­en­ten og iva­re­tar hans eller hen­nes in­ter­es­ser i alle for­hold», heter det i enut­ta­lel­se fra ho­ved­sty­ret lør­dag kveld.

Sty­ret peker på at boken rei­ser vik­ti­ge prin­si­pi­el­le og prak­tis­ke pro­blem­stil­lin­ger knyt­tet både til retts­sta­ten og til for­sva­rer­rol­len, og be­røm­mer Lippe­stad for å ha star­tet en de­batt om grunn­leg­gen­de ver­di­er i møte mel­lom vårt de­mo­kra­tis­ke sam­funn og anti­de­mo­kra­tis­ke kref­ter.

Sam­ti­dig ser ho­ved­sty­ret at boken rei­ser ad­vo­ka­te­tis­ke ut­ford­rin­ger knyt­tet til for­hol­det mel­lom ad­vo­kat og kli­ent.

Geir Lippe­stad har nå tre uker på seg til å svare ho­ved­sty­ret.