Advarer mot svindel-epost før skatteoppgjøret

De aller fleste av oss vil kun få elektronisk melding om årets skatteoppgjør. Samtidig gjentar Skatteetaten sin advarsel om svindeleposter som florerer i forbindelse med oppgjøret.

Der­som du fort­satt vil ha opp­gjø­ret på papir, er fris­ten for å be om dette 10. juni, opp­ly­ser eta­ten i en presse­mel­ding man­dag , der det også står at skatte­eta­ten er først til å ta i bruk så­kalt di­gi­talt første­valg, det vil si at man får in­for­ma­sjon elek­tro­nisk med mind­re man ber om noe annet.

- Vi øns­ker å prio­ri­te­re vårt elek­tro­nis­ke til­bud enda ster­ke­re. Den di­gi­ta­le ut­vik­lin­gen har gjort det mulig for oss å tilby bedre, enk­le­re og ras­ke­re løs­nin­ger for skatte­be­ta­ler­ne, sier skatte­di­rek­tør Hans Chris­ti­an Holte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

2014 er det store året for å vri om til elek­tro­nisk kom­mu­ni­ka­sjon for eta­ten; i ja­nu­ar kom de elek­tro­nis­ke skatte­kor­te­ne, årets selv­an­gi­vel­se var den siste på papir for de fles­te, og når skatte­opp­gjø­ret er klart får de fles­te altså var­sel om dette på SMS og epost.

Advarer

I en annen presse­mel­ding man­dag ad­va­rer Skatte­eta­ten igjen mot et svin­de­l­for­søk på epost for­kledd som mel­ding om skatte­re­fu­sjon.

Av­sen­de­ren hev­der mot­ta­ke­ren har fått pen­ger igjen på skat­ten og ber mot­ta­ke­ren følge en lenke og legge igjen kre­ditt­kort­num­mer og koder.

An­be­fa­lin­gen for hva man skal gjøre med disse epos­te­ne, som ofte har adres­sen adm@in­d­o­pia.com som av­sen­der, er enkel: Slett mai­len.

(©NTB)