- Abort er avskyelig bruk-og-kast av liv

Fram­pro­vo­ser­te av­brudd av svan­ger­ska­pet er jevn­godt med en bruk-og-kast-hold­ning til men­neske­liv, mener den ka­tols­ke kir­kens over­hode.

Pave Frans, som av en­kel­te kon­ser­va­ti­ve ka­to­lik­ker er blitt kri­ti­sert for ikke å si klart nok fra om kir­kens hold­ning til abort, var hard i sine ut­ta­lel­ser om saken man­dag. Han viet en del av sin tale om ver­dens til­stand til abort­spørs­må­let.

- Det er gru­fullt å måtte tenke på at barn blir ofre for abort og der­for aldri får se da­gens lys. Dess­ver­re kas­ter men­nes­ke­ne ikke bare fra seg mat og andre ma­te­ri­el­le ting, men ofte også andre men­nes­ker, sa paven.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han viste sam­ti­dig til at mange barn blir mis­brukt som sol­da­ter, og ri­si­ke­rer å bli drept eller vold­tatt i krig. Paven tok også opp men­neske­han­del, som han be­teg­net som en mo­der­ne form for sla­ve­ri.

Men iføl­ge kom­men­ta­to­rer var det ut­fal­le­ne mot abort som vakte størst opp­merk­som­het. Pave Frans har tid­li­ge­re valgt å sette nåde foran for­døm­mel­se av kvin­ner som vel­ger å av­bry­te svan­ger­ska­pet, noe som har vakt mis­nøye ikke minst på ka­tolsk hold i USA. (©NTB)

Les også
Paven med tiltak for å bekjempe overgrep mot barn