Abid Raja reagerer på hatprat på Frp-statsråders Facebook-sider

Venstres Abid Raja mener det er grufullt å se rasistiske utsagn i kommentarfeltene på Facebook-sidene til Frp-statsrådene Sylvi Listhaug og Per Sandberg.

Her finner du flere nyheter og debattinnlegg med stikkordeneFrp -Sylvi Listhaug -politikk -Facebook -Per Sandberg -netthets  -Abid Raja

-----

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Man kan bortforklare det med at man ikke kan gå inn og rette ting selv, men statsrådene kan få ganske mye hjelp til å passe på siden sine, sierRaja til NTB.

Han minner om at man for eksempel kan blokkere følgere som ikke oppfører seg.

– Men det minste man kan forvente, er at man ytrer seg sterkt mot slike kommentarer. Det er en prioriteringssak, sier han.

Raja viser til at han selv har tatt opp den verbale kampen mot ekstreme ytringer fra det muslimske miljøet i sosiale medier.

MensListhaug har valgt å fjerne rasistiske kommentarer på sine sider etter at NTB tok kontakt, harSandberg latt dem stå. Å la det ligge, gir inntrykk av at hatefulle ytringer er greit, mener Raja

– Ting som dette gjør at det gjør vondt å være venstrepolitiker, for vi er ansvarlig for å ha satt dem inn som statsråder, sier Raja.