76 siktet i omfattende bedragerisak

Etter over to år med etterforskning er 76 personer siktet i en av norgeshistoriens største bedragerisaker. Kripos sier enda flere kunne vært siktet i saken.

– Vi har begrenset oss til det vi mener vi har tid og kapasitet til å etterforske og iretteføre, sier politioverbetjent og etterforskningsleder Kjetil Tunold tilAftenposten.

Sentralt i saken er det politiet mener er en kriminell gruppe på seks personer som i lengre tid har drevet alvorlig organisert kriminalitet. De skal ha fått tak i andre personers bankkodebrikker og brukt et stort nettverk til å begå svindel, skriver avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Gjennom omfattende etterforskning med en rekke ulike metoder så politiet noe større enn det som først fremsto som små bedragerier begått av ulike personer som ikke kjente hverandre. I oktober i fjor ble 21 personer pågrepet i en stor samordnet politiaksjon. Senere er altså antall siktede økt til 76.

Benekter deltakelse

Flere av forsvarerne til de seks mest sentrale personene i saken sier det er for mye som er uklart og at ingen tiltale foreligger, og at det derfor er vanskelig å kommentere saken.

Forsvareren til en 34-åring som framstilles som hovedmannen i saken, sier hennes klient ikke erkjenner å ha deltatt i en kriminell gruppe som har bedrevet lånebedragerier.

Mannen har sittet i varetekt siden pågripelsen i oktober i fjor.

Ofre

Blant de siktede er det 37 personer som også på mange måter er ofre i denne saken, skriver Aftenposten. Ifølge politiet har flere av dem vært i en sårbar situasjon, slitt økonomisk eller har trengt hjelp til å få lån, refinansiering av lån eller til å starte selskap, men mange av dem har ikke visst hvordan man gjør dette i Norge.

Politiet mener de seks mest sentrale personene i saken har utnyttet situasjonen og tilbudt seg å hjelpe mot at de ga fra seg bankkodebrikken og passordet man bruker for å komme inn i nettbanken.