Markus Kaarma (30) innrømmet å ha satt opp en alarm i garasjen for å ta innbruddstjuver. Da alarmen gikk i april i fjor, gikk han ut i garasjen med rifla si og skjøt flere skudd ut i mørket. Den tyske utvekslingseleven som hadde tatt seg inn i 30-åringens garasje, ble drept. Foto: Arthur Mouratidis / Reuters / NTB scanpix

70 års fengsel for drap på utvekslingselev i USA

En amerikansk huseier er dømt til 70 års fengsel for å ha skutt og drept en 17-årig tysk utvekslingselev som gikk inn i garasjen hans i Montana i USA.

Markus Kaarma (30) ble i desember kjent skyldig i drapet på Diren Dede (17) fra Hamburg i en rettssak som har satt amerikanske nødvergelover på prøve.

I delstaten Montana er det lov å skyte noen som tvinger seg inn i andres hjem – dersom det skjer i selvforsvar.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kaarma innrømmet at han skjøt den tyske utvekslingseleven i april i fjor, men han hevder han handlet i selvforsvar. Dommeren slo på sin side fast at 30-åringen var «på jakt», fordi han på forhånd hadde satt opp sensorer i garasjen for å fakke innbruddstjuver.

– Du dreper ikke for å beskytte familien din. Du er sint på verden, sa dommer Ed McLean til 30-åringen da straffeutmålingen ble opplest torsdag.

17-åringen gikk tur gjennom nabolaget sammen en annen utvekslingselev da tyskeren bestemte seg for å ta en titt i Kaarmas garasje, tilsynelatende på jakt etter alkohol. Da alarmen gikk, tok huseieren rifla si, gikk han ut i garasjen og skjøt flere skudd ut i mørket.

Juryen i saken konkluderte med at 30-åringen var skyldig i forsettlig drap etter at det kom fram i retten at Kaarma og kjæresten hans hadde latt garasjen stå åpen med vilje for å ta inntrengere på fersken.