Birk Helland Bakke (3) blant 6.007 par med barnesko utenfor Stortinget. Markeringen setter søkelyset på barna som fortsatt er i flyktningleiren Moria på den greske øya Lesvos. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

6.007 par barnesko utenfor Stortinget i Moria-markering

Ressursgruppa «Evakuer barna fra Moria» satte tirsdag ut 6.007 par barnesko foran Stortinget for å markere at like mange barn fortsatt er i flyktningleiren.

I hvert par av sko skulle det stått et barn som fikk sine grunnleggende menneskerettigheter oppfylt, som hadde tilgang til adekvat helsehjelp og som fikk gå på skole, uttaler ressursgruppa.

– Vi fortsetter våre markeringen fordi 6.007 barn fortsatt er fanget i flyktningleiren Moria under uverdige og farlige betingelser mens regjeringen krangler om de skal bidra i det felleseuropeiske løftet med å evakuere de mest sårbare, sier barnepsykolog og initiativtaker Katrin Glatz Brubakk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Janne Heltberg i Ressursgruppa «Evakuer barna fra Moria» plasserer barnesko på Eidsvolls plass utenfor Stortinget. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Statssekretær Hilde Barstad (H) i Justisdepartementet og stortingspolitikerne Torhild Bransdal (KrF) og Solveig Schytz (V) møtte opp ute på plassen for å motta kravene fra Liv Karin Dahlstrøm i ressursgruppa.

– Regjeringen har i alle svar slått fast at Norge har et medansvar for betingelsene i Moria ettersom de ligger i Schengen-området og fordi Norge har bidratt med finansiering. Hellas har bedt Norge evakuere 150 av de mest sårbare da deres systemer er overbelastet, sier Brubakk.

Moria-leiren på Lesvos.

6.007 par med barnesko utenfor Stortinget skal sette søkelyset på barna i flyktningleiren Moria. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix