Røyk steg opp fra gassanlegget ved In Aménas i Algerie søndag. Foto: Reuters/NTB scanpix

- 48 gisler funnet drept i Algerie

Dødstallene har steget.

An­tall gis­ler som er fun­net drept i Al­ge­rie, har ste­get til 48, sier en kilde i den al­ge­ris­ke sik­ker­hets­tje­nes­ten til ny­hets­by­rå­et Reu­ters.

An­tall drep­te gis­ler sto tid­li­ge­re på 23, men etter den bru­ta­le av­slut­nin­gen av gis­sel­dra­ma­et lør­dag er yt­ter­li­ge­re 25 per­soner fun­net av al­ge­ris­ke styr­ker som har gjen­nom­søkt gass­an­leg­get ved In Aménas, iføl­ge kil­den.

Artikkelen fortsetter under annonsen.


LES OGSÅ: Algerie bekrefter at flere enn 23 gisler ble drept

I til­legg er 32 gis­sel­ta­ke­re drept. Le­tin­gen pågår fort­satt, og an­tall døde kan der­for stige yt­ter­li­ge­re, un­der­stre­ker Reu­ters' kilde.

Ny­hets­by­rå­et AFP meld­te tid­li­ge­re søn­dag at til sam­men 36 gis­ler og andre ofre var sav­net eller be­kref­tet drept. Tre bri­ter, én fransk­mann, én ame­ri­ka­ner og én al­ge­ri­er er blant dem som er be­kref­tet drept.

Blant dem som fort­satt er sav­net, er minst ti ja­pa­ne­re og fem nord­menn. Stat­oil-sjef Helge Lund of­fent­lig­gjor­de søn­dag kveld nav­ne­ne til de nors­ke sav­ne­de. En av dem er sel­ska­pets landsjef i Al­ge­rie, Vic­tor Sne­berg (56).


LES OGSÅ: Sjømannskirken på vei til Algerie


Også Stat­oils plassjef i In Aménas, Tore Bech, er sav­net. Han er ste­far til ut­vik­lings­mi­nis­ter Heik­ki Holm­ås (SV).

Reu­ters kal­ler tra­ge­di­en i In Aménas for en av de ver­ste in­ter­na­sjo­na­le gis­sel­kri­se­ne på flere tiår.

Frank­ri­kes for­svars­mi­nis­ter Jean-Yves Le Drian mener det er rik­tig å om­ta­le gis­sel­ak­sjo­nen som en krigs­hand­ling.

- Det som slår meg mest, er at vi sier «gis­sel­ta­king», men når så mange men­nes­ker er be­rørt, mener jeg det er en krigs­hand­ling, sier Le Drian til fjern­syns­ka­na­len Fran­ce 5.

LES OGSÅ: Eide:-ø Et håp om at vi kan få flere ut i live

(©NTB)