Wenche Foss-statuen ved Nationaltheatret i Oslo fikk litt varme av et oransje Kirkens Bymisjon-skjerf tirsdag. Alle foto: Tor Weibye

3500 hjemmestrikkede skjerf lyser opp og varmer

Tirsdag er lyktestolper og skulpturer i 12 norske byer dekorert med oransje skjerf. Et bidrag fra Kirkens Bymisjon til mennesker som fryser.

De oransje skjerfene er påhengt en liten lapp med håp om at det skal varme noen som trenger det.

Skjerfa-ksjonen markerer også starten på den den årlige aksjonen «Gled en som gruer seg til jul».

Artikkelen fortsetter under annonsen.

På lappene er det også en oppfordring om å sende en gave via sms for å bidra til tiltak i juleaksjonen.

– Vi ønsker å oppfordre til varme og inkludering i en tid som er ekstra tung for mange. Skjerfene er et symbol på det Kirkens Bymisjon arbeider for - et varmere samfunn der mennesker opplever omsorg, respekt og rettferdighet, sier generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal i en kommentar til aksjonen.

Fra klokken 06.00 tirsdag morgen var hun sammen med frivillige, strikkere og ansatte ute og hengte opp skjerf i en times tid.

Deretter var de synlige i bybildet utover dagen med utdeling av blant annet klementiner og flyers.

Det er tredje år på rad at Kirkens Bymisjon markerer starten på juleaksjonen med oransje skjerf blant annet i Oslo, Trondheim og Bergen.

Bare i hovedstaden ble det hengt opp 750 varmende plagg.

I følge Hvambsal er skjerfene et resultat av en storstilt strikkedugnad blant privatpersoner, gjester, beboere, pasienter, brukere, frivillige og ansatte i Kirkens Bymisjon de siste månedene.

De ser også et stort engasjement fra næringslivet, og flere hundre skjerf kommer fra strikkestafetter i store bedrifter.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Måltid som smertestiller

Pengene som kommer inn i julekampanjen går til måltider og fellesskap på Kirkens Bymisjons møtesteder, kafeer og sentre over hele landet.

– Et måltid hos oss er ikke bare næringsrik mat. Livet nær gata kan være brutalt og måltidsfellesskapet hos oss er som et smertestillende middel for mange. Kontakten rundt bordet kan gi mennesker nytt håp, og for noen er det livsviktig, sier Hvambsal.

 

En tigger i Oslo sentrum sikret seg et oransje skjerf for å holde varmen i den høstkalden luften tirsdag morgen.