Kriminalteknikere er i gang med å finne brannårsaken på tomten der brannen startet i Lærdal. Antall totalskadde boliger er nå oppjustert til 35. Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

35 hus totalskadd etter brannen i Lærdal

Antall totalskadde bygninger etter brannen i Lærdal er tirsdag oppjustert fra 23 til 35. I tillegg har flere hus fått vannskader og røykskader.

Det be­kref­ter ord­fø­rer Jan Geir Sol­heim i Lær­dal over­for NTB. An­tall to­tal­skad­de bo­lig­hus er sam­ti­dig økt fra 16 til 17.

- An­tall tapte his­to­ris­ke byg­nin­ger er opp­jus­tert fra tre til seks-sju styk­ker, for­tel­ler in­for­ma­sjons­an­svar­lig Odd Helge Bru­grand i det lo­ka­le krise­team­et til NTB.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Seks på syke­hus

Bru­grand på­pe­ker at an­tall skad­de hus kan komme til å bli opp­jus­tert etter vi­de­re gjen­nom­gang. Krise­team­et star­tet møtet på råd­hu­set i Lær­dal klok­ken 8. På samme tids­punkt star­tet po­li­ti­et vi­de­re etter­forsk­ning av bran­nen.

Mer enn 400 per­soner har blitt un­der­søkt av lege etter bran­nen. Om­trent 100 per­soner har fått be­hand­ling for å ha pus­tet inn røyk. Tirs­dag mor­gen lå fort­satt seks per­soner på syke­hus etter bran­nen, hvor­av fire er inn­lagt i Førde og to i Lær­dal.

Ny brann

Like før klok­ken 23 lør­dag kveld kom mel­din­gen om brann i et bo­lig­hus i Kyr­kje­gata i Lær­dals­øyri i Lær­dal kom­mu­ne. Fol­ke­ne som var i huset, kom seg ut i god be­hold, men bran­nen spred­te seg raskt til flere hus på grunn av sterk vind. Ingen liv gikk tapt i bran­nen, men man­dag ble det an­slått at mel­lom 50 og 70 per­soner ble hjem­løse i løpet av hel­gen. Som følge av dette har kom­mu­nen satt ned en nemnd som skal bidra med inn­kvar­te­ring.

Kraf­tig vind natt til tirs­dag førte til at det igjen be­gyn­te å bren­ne igjen i Lær­dals­øyri. Denne gan­gen blus­set flam­me­ne opp i ter­ren­get, ikke i bo­lig­om­rå­de­ne. (©NTB)