Fly tilhørende Turkish Airlines står på Atatürk internasjonale flyplass. Illustrasjonsbilde: Faik Kaptan / AP / NTB scanpix

32 omkom da fly styrtet i boligområde i Kirgisistan

Minst 32 personer omkom da et tyrkisk transportfly styrtet og traff over 40 hus nær flyplassen ved Kirgisistans hovedstad Bisjkek, ifølge landets myndigheter.

Transportflyet krasjet og ødela rundt 43 boliger da det forsøkte å lande ved Manas lufthavn i tett tåke mandag morgen. Krasjområdet er på 335 meter ganger 75 meter.

– Flyet krasjet inn i hus og tok livet av hele familier. Mange sov, sier et øyenvitne til AFP.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De fleste omkomne bodde i landsbyen Dacha-Suu der flyet, et Boeing 747-fly tilhørende Turkish Airlines på vei fra Hongkong til Istanbul via Bisjkek, styrtet ved 7.30-tiden lokal tid, sier en talsperson for landets helsedepartement. Flere av de omkomne er barn. Fire piloter omkom, men liket av den fjerde er så langt ikke funnet.

Antallet omkomne kan komme til å stige, sier Muhammed Svarov, talsmann for landets nødetater.

– En stor redningsoperasjon er i gang. Ødeleggelsene i landsbyen er store, sier han.

Øyenvitner sier til det kirgisiske nyhetsbyråetAKIpress at antallet omkomne kan stige til 60. Styrten førte til flere branner i boligområdet.

Flyplassen, som er landets største, er stengt for all flytrafikk etter ulykken. Presidenten har avlyst sin reise til Kina for å dra tilbake til Bisjkek.