30.000 nye underskrifter

Uten å ha løftet en finger har Linda Austnes fått inn 30.000 nye underskrifter fra folk som reagerer på avkristningen av landet.

Siden Austnes overrakte listene til statsministerens stab før jul, har det strømmet inn lister med navn fra folk som vil slutte seg til aksjonen "Nok er nok." Fredag gav Austnes 30.000 nye navn over til statsministerens kontor.

? Lettere sagt enn gjort, kommenterte Linda Austnes humoristisk da hun skulle løfte bunken med lister fra folk som har lyst til å være med og si at "nok er nok".

? Senest i dag fikk jeg en telefon fra noen som reagerer på den nye kursen regjeringen har. Det er en kurs som mange ikke er enig med dere i, sa Austnes til statssekretær Hilde Singsaas fra statsministerens kontor, som var møtt opp på vegne av statsminister Jens Stoltenberg.

? Vi har en grunnlov som sier at landets regjering skal bygges på norsk luthersk ideologi. Dere svekker grunnverdiene i samfunnet. Mange som har skrevet under er ikke selv personlig kristne, men de mener avkristningen har gått for langt.

Statssekretær Singsaas kommenterte det store engasjementet.

? Vi skal sørge for å telle navnene slik som forrige gang. Dere ønsker dialog, det er også vi innstilt på.

Blant enkeltsakene Austnes pekte på, er oppgradering av kristendomsfaget og friskoleloven.

? Skal ikke barna få høre fra Bibelen i barnehage og skole? Da går kristentroen tapt.

Singsaas ga sin tilslutning til at kristendommen har en spesiell rolle i Norge.

? Klart barna skal høre om Bibelen og bordbønn, men uten at andre blir krenket. Det er mange andre religioner og de må vi ta hensyn til.

Ingvill Mydland
ingvill@magazinet.no