29 lettere skadd i eksplosjon på Manhattan

29 personer er lettere skadd etter en eksplosjon på Manhattan lørdag kveld, opplyser myndighetene i byen. Årsaken til eksplosjonen er ukjent.

En talsmann for politiet sier eksplosjonen inntraff klokken 20.30. Myndighetene i byen sier 29 personer fikk lettere skader. Ifølge brannvesenet er ingen personer livstruende skadd. Myndighetene sier det er for tidlig å fastslå hva som forårsaket eksplosjonen, men utelukker at det dreier som en gasseksplosjon.

IfølgeNew York Post skjedde eksplosjonen i en container utenfor et hjem for blinde. Flere vinduer i den 14 etasjer høye bygningen ble blåst inn. Politiet sier til avisen at eksplosjonen kan ha blitt forårsaket av et sprenglegeme. To nabobygninger er evakuert, men det er ikke meldt om branner etter eksplosjonen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vitner beskriver smellet som «øredøvende» og «100 ganger høyere enn torden».

– Det er høyere enn noe torden jeg har hørt. Det var som om himmelen eksploderte. Bygningen ristet, skriver en på Twitter.

Både det føderale politiet FBI og sikkerhetstjenesten Homeland Security er på åstedet. Noen timer tidligere gikk en rørbombe av i nabostaten New Jersey, like før et mosjonsløp til inntekt for amerikanske soldater.