Politiet sperret av et stort område rundt stedet der to kriminelle gjenger åpnet ild mot hverandre natt til tirsdag. Foto: Johan Nilsson / TT / NTB scanpix

27 pågrepet etter skytedrama i Malmö

27 mennesker er pågrepet for drapsforsøk etter at to kriminelle gjenger åpnet ild mot hverandre i bydelen Rosengård i Malmö. – Det er et under at ingen ble truffet, mener politiet.

Gjengmedlemmene skjøt mot hverandre i en bakgård ved Ramels väg i området Herrgården sent mandag kveld. Det ble skutt både mot og fra leiligheter i et av byggene rundt bakgården, opplyser politiet til avisaSydsvenskan.

Politiet har ikke fått melding om personskader, men 27 personer er pågrepet og siktet for drapsforsøk og brudd på våpenloven.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Jeg hørte først fire skudd, og så fire til like etter. Dette føles ikke bra i det hele tatt, det er ikke trygt her, sier en person som bor i området.

– Krigslignende scener

Politiet var allerede på plass i området da skytingen startet og ble delvis vitne til hendelsen.

– Det er helt unikt. Området ble sperret av veldig raskt, og vi fikk pågrepet de som var til stede, sier Hans Nilsson i Skåne-politiet til nyhetsbyrået TT.

– Det er et rent under at ingen ble truffet i skuddvekslingen, legger han til.

Vitner på steder har fortalt om skudd fra automatvåpen og «krigslignende scener» i bakgården, ifølge avisaExpressen.

Politiet jobbet natt til tirsdag med å sikre spor på åstedet og gjennomførte flere husransakinger. Mange av de pågrepne er såkalte kjenninger av politiet, og de aller fleste er født på 80- og 90-tallet.

Sosiale problemer

Også søndag kveld var det skyting i bydelen, men da mot en leilighet i en bygning som ligger et annet sted i Ramels väg. I denne bygningen bor en person som er utpekt som politikilde i etterforskningen av flere bombeeksplosjoner i Rosengård i vinter. Politiet har ikke villet si noe om angrepet søndag kan ha vært rettet mot politikilden.

Rosengård har lenge slitt med sosiale problemer, ungdomsopptøyer og gjengkriminalitet. En høy innvandrerandel – over 80 prosent har utenlandsk bakgrunn – har gjort at bydelen er blitt omtalt som en getto.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

De kommunale myndighetene har iverksatt en rekke tiltak for å bedre forholdene i Rosengård.