Egypts tidligere forsvarssjef Abdel Fattah al-Sisi, som kom til makten etter at landets folkevalgte president Mohamed Mursi ble styrtet i et militærkupp i 2013, styrer nå landet med hard hånd. Foto: Reuters / NTB scanpix

253 dømt til livsvarig fengsel i Egypt

En militærdomstol i Egypt har dømt 253 mennesker til livsvarig fengsel in absentia, mens 203 andre er dømt til mellom 5 og 15 års fengsel for å ha angrepet en politistasjon og ødelagt offentlige bygninger.

Det statlige nyhetsbyrået MENA navngir ingen av de domfelte, men medlemmer av Det muslimske brorskap og andre som anklages for tilknytning til den forbudte gruppen har tidligere blitt dømt i tilsvarende masserettssaker.

Egypt har kommet under skarp internasjonal kritikk på grunn av dommene, som ifølge menneskerettighetsgrupper åpenbart er politisk motiverte.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Egypts militære styrtet i 2013 landets folkevalgte president Mohamed Mursi fra Det muslimske brorskap, og landets tidligere forsvarssjef Abdel-Fattah al-Sissi kom til makten.

Mursi ble dømt til døden av en militærdomstol i juni, etter å ha blitt funnet skyldig i å ha planlagt angrep mot politiet og masseflukt fra egyptiske fengsler under demonstrasjonen mot daværende president Hosni Mubarak i 2011.

Les også
Egypt omgjør omstridt terrorlov
Les også
Nærmere 900 menneskesmuglere pågrepet i Italia
Les også
Hamas til Dagen: – Vi frykter ikke IS
Les også
Når Hamas arrangerer sommerleir
Les også
50 drept på Sinai-halvøya i Egypt