Drapssiktede Kim Andreas Kristiansen (23) sammen med sin forsvarer Geir Lippestad da han ble framstilt for varetekt i Gjøvik tingrett i september. Foto: Marte Christensen / NTB scanpix

23-åring siktet for drap, trusler og likskjending

Kim Andreas Kristiansen (23), som er siktet for å ha tatt livet av stefaren Bjarte Hansen (58) i Øyer i Oppland, er nå også siktet for likskjending og for å ha truet en venn til å hjelpe til å fjerne liket.

Det skriver VG. Ifølge avisens opplysninger har statsadvokaten innstilt til Riksadvokaten på at 23-åringen tiltales for de tre forholdene.

Kristiansen har i avhør forklart at han ett døgn etter drapet natt til 14. august i fjor dro tilbake til stedet der stefaren ble funnet for å fjerne likdeler. Da han kom fram, var imidlertid likdelene etter Hansen allerede fjernet av politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den siktede oppdaget at det var politivakt og politisperringer på funnstedet, og forlot plassen. Ifølge avhør ønsket han å fjerne hodet til stefaren for å gjøre det vanskeligere å identifisere offeret. Slik kunne han få et forsprang på politiet i sin flukt. Kristiansen var på rømmen i Nederland i ti dager etter drapet, før han selv meldte seg for politiet der og ble sendt hjem til Norge.

Statsadvokat Iris Storås ønsker ikke å kommentere saken overfor avisen.

– Alt vil bli belyst under rettssaken, sier hun.

Rettssaken mot Kristiansen er berammet til 9. april i Lillehammer tingrett.

Kristiansen har i avhør erkjent at han natt til 14. august drepte stefaren, men han nekter straffskyld.

Les også
Øyer-drapssiktet tar på seg all skyld
Les også
Drapssiktet meldte seg for politiet i Nederland
Les også
En pågrepet for medvirkning til Øyer-drap