21-åring knust av gigantisk kors i Italia

Mannen døde momentant da han fikk et 30 meter høyt kors over seg under en katolsk seremoni.

Det gi­gan­tis­ke tre­kor­set, som det var fes­tet en 6 meter lang og 600 kilo tung Je­sus-fi­gur til, var reist til ære for pave Jo­han­n­es II i alpe­lands­byen Cevo.

- Det er en helt ufor­klar­lig tra­ge­die. Et ungt liv, som det var knyt­tet så mye håp til, ble øde­lagt på denne måten, sier Cevos bor­ger­mes­ter Sil­vio Ci­tro­ni.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

- Gut­te­ne løp i alle ret­nin­ger da de hørte lyden av tre som ble splin­tret. Be­kla­ge­lig­vis så løp denne uhel­di­ge gut­ten i feil ret­ning, sier han.

Ulyk­ken skjed­de under en se­re­mo­ni for å feire at pave Jo­han­n­es II, som døde i 2005, lør­dag vil bli er­klært som hel­gen av Va­ti­ka­net.

Det gi­gan­tis­ke kor­set som kos­tet 21 år gamle Marco Gus­mi­ni livet, ble opp­rin­ne­lig reist i Bres­cia i for­bin­del­se med et pave­be­søk der i 1998.

Det buede og ka­rak­te­ris­tis­ke kor­set, som også var et min­nes­mer­ke over ar­re­ne fra andre ver­dens­krig, ble se­ne­re flyt­tet til Cevo der det tro­net på en bakke­topp, tett inn­til en liten kirke. Hvor­for kor­set plut­se­lig falt til jor­den, er ikke kjent.

(©NTB)