20-åring dømt for voldtekt av sovende kvinne

En 20 år gammel mann er i Frostating lagmannsrett dømt til fengsel i tre år og tre måneder for voldtekt av en sovende kvinne på et nachspiel i en leilighet på Byåsen i Trondheim i februar 2013.

Straffen er tre måneder lavere enn dommen i Sør-Trøndelag tingrett.

Den tiltalte mannen frafalt anken over oppreisningserstatningen på 150.000 kroner til fornærmede etter at juryen hadde funnet ham skyldig i voldtekten, skriver Adresseavisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Årsaken til at straffen ble redusert, er at saken var blitt gammel, uten at tiltalte kan lastes for det. Lagmannsrettens dom foreligger først nærmere to år og tre måneder etter at den straffbare handlingen fant sted.

Saken ble rullet opp etter at en deltaker på festen ble bekymret for kvinnen, som var svært beruset. Han skal ha forsøkt å ringe etter ambulanse, men ble kastet ut av leiligheten og ringte da politiet. Politiet kom og ringte på. Da ingen åpnet, ble leiligheten åpnet med rambukk ved sekstiden på morgenen. Der fant de kvinnen liggende på en sofa, avkledd nedentil.

Retten la vekt på at de to ikke kjente hverandre fra før, de hadde knapt snakket med hverandre. I formildende retning la retten noe vekt på den tiltaltes unge alder på gjerningstidspunktet, vel 18 og et halvt år. Dommen var enstemmig. (©NTB)