19-åring siktet for overgrep mot rundt 30 jenter

Flere av jentene skal ha vært under 14 år. Siktelsen kan bli utvidet.

En 19 år gam­mel mann fra Gud­brands­da­len er sik­tet for sek­su­el­le over­grep mot rundt 30 mindre­åri­ge jen­ter. Flere av dem skal ha vært under 14 år gamle.

Over­gre­pe­ne skal ha skjedd over en pe­rio­de på rundt tre år. Flere av jen­te­ne skal ha vært under 14 år, mens de res­te­ren­de er mel­lom 14 og 16 år gamle, mel­der NRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Sik­tel­sen lyder på sek­su­ell om­gang med mindre­åri­ge barn, og for å ha for­le­det barn til å begå sek­su­ell hand­lin­ger og til å la seg av­bil­de i sek­su­el­le si­tua­sjo­ner. Man­nen skal ha kom­met i kon takt med jen­te­ne på in­ter­nett og møtt dem på andre måter.

- Jeg kan be­kref­te at sik­te­de har er­kjent de fles­te av for­hol­de­ne han er sik­tet for, sier po­liti­ad­vo­kat Lars Rune Ring­vik i Gud­brands­dal po­liti­dis­trikt til NRK.

Sik­tet for sam­leie

Man­nens for­sva­rer, ad­vo­kat Kåre Lund, av­vi­ser å kom­men­te­re sik­tel­sen over­for NTB, fordi «saken fort­satt er i et tid­lig sta­di­um». Han vil hel­ler ikke svare på hvor­dan kli­en­ten hans stil­ler seg til skyld­spørs­må­let i sik­tel­sen.

- Det er snakk om sek­su­el­le over­grep i ulike for­mer mot barn både under 14 år og under 16 år, og he­r­under blant annet sam­leie, sier Ring­vik.

Etter det NRK for­står er det bare et få­tall av punk­te­ne i sik­tel­sen den sik­te­de 19-årin­gen ikke har til­stått. To­talt har po­li­ti­et nav­ne­ne på rundt 30 unge jen­ter som man­nen er mis­tenkt for å ha for­gre­pet seg mot. Etter­forsk­nin­gen skal ha på­gått en drøy måned.

- Det skal i ho­ved­sak ha skjedd i Gud­brands­da­len, sier Ring­vik.

Løs­latt fra va­re­tekt

Sik­te­de ble va­re­tekts­fengs­let tirs­dag i for­ri­ge uke. Han ble løs­latt igjen lør­dag, skri­ver avisa Nord­da­len.

- Han har vært va­re­tekts­fengs­let mens etter­forsk­nin­gen har på­gått. Det har blitt fore­tatt ran­sa­kel­se og be­slag i man­nens bopel. Det har blitt fore­tatt en rekke dom­mer­av­hør på Sta­tens barne­hus Hamar, sier Ring­vik.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Han mener sik­tel­sen mot 19-årin­gen kom­mer til å bli ut­vi­det etter hvert som etter­forsk­nin­gen kas­ter yt­ter­li­ge­re lys over saken og dens om­fang. Han viser til at det fore­lig­ger et om­fat­ten­de data­ma­te­ria­le i saken.

- Sær­lig med tanke på den delen som gjel­der bil­der og film. Der vil sik­tel­sen bli ut­vi­det, sier po­liti­ad­vo­ka­ten til NRK.

Nina Braa­then Hjort­dal er opp­nevnt som bi­stands­ad­vo­kat i saken. Hun viser til at saken fort­satt er under etter­forsk­ning og vil der­for ikke kom­men­te­re den.

Les også
Samler inn titusener til internat-rettssakMisjonærbarnrettssak