17-åring siktet for drapsforsøk på medelev - godtar fengsling

17-åringen som er siktet for drapsforsøk på en medelev i Bygland, fremstår som syk og er dypt ulykkelig, sier hans forsvarer.

Gutten ble fremstilt for varetektsfengsling bak lukkede dører i Kristiansand tingrett tirsdag, melder Fædrelandsvennen.

– Jeg ser på dette som en syk handling, begått av en syk person, som rammet en uskyldig jente, sier den siktedes forsvarer, advokat Knut Henning Larsen, til avisen.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

I politiavhør mandag erkjente gutten at det var han som knivstakk den jevnaldrende jenta på Kristen videregående internatskole (KVS) i Bygland i Aust-Agder.

Knivstikkingen skjedde i internatdelen av skolen mandag morgen. Politiet opplyste mandag at jenta var påført en alvorlig skade, men at hun var utenfor livsfare. Hun ble fløyet til Sørlandet sykehus i Kristiansand med luftambulanse.

Det var ingen øyenvitner til hendelsen.

Skolen har 61 elever i alderen 16-17 år, fordelt på seks ulike klasser. Skolen drives av Indremisjonsforbundet og tilbyr byggfag, naturbruk og idrettsfag. 

 

(function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/nb_NO/all.js#xfbml=1"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk'));

Innlegg avDagen.