Barn som er internt fordrevet fra Hama og Idlib i Syria, er fotografert i en provisorisk skolegård i en flyktningleir i byen Qtma den 18. desember. Foto: Khalil Ashawi / Reuters / NTB scanpix

– 160 barn drept i skoleangrep i Syria i fjor

Minst 160 barn mistet livet i nær 70 angrep mot skoler i krigsherjede Syria i fjor. I tillegg har opp mot 1,6 millioner barn mistet muligheten til utdanning på grunn av kampene, ifølge FN.

– Det var minst 68 angrep på skoler iSyria i 2014. De tok livet av minst 160 barn og såret 343, opplyser talsmann for FNs barnefondUNICEF, Christophe Boulierac.

Ifølge UNICEF er det svært sannsynlig at det ble drept flere skolebarn enn hva statistikken viser.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Mange skoler har havnet i kryssilden i kampene som har pågått i Syria siden mars 2011. Boulierac sier at det også er tegn til at enkelte skolene ble angrepet med overlegg.

– Angrep på skoler, lærere og elever er nye grusomme påminnelser om den forferdelige prisen Syrias barn betaler i en krise som nærmer seg sitt femte år, sier UNICEFs representant i Syria, Hanaa Singer.

Mellom 1,3 til 1,6 millioner barn i Syria har ikke lenger mulighet til å gå på skole på grunn av borgerkrigen i landet.

Mer enn 200.000 mennesker har mistet livet i krigen og rundt halvparten av landets befolkning er fordrevet, sier Boulierac.

Han uttrykker også bekymring for den nylige stengingen av et antall skoler i områder som helt eller delvis er under ekstremistgruppenDen islamske statens kontroll.