16 kristne i Pakistan brutalt drept

16 kristne, deriblant fire barn under 12 år, ble i går drept mens de deltok under en gudstjeneste i den pakistanske byen Behawalpur.

Det var ved ni-tiden søndag morgen at seks menn gikk til angrep på den katolske kirken i Behawalpur. Attentatmennene, som foreløpig er uidentifiserte, åpnet først ild mot to politivakter utenfor kirken, før fire av mennene tok seg inn i kirkebygget og skjøt mot menneskene som var samlet til gudstjeneste. Noen skal ha prøvd å skjule seg under kirkestolene, andre skal ha bedt om nåde, men de ble ikke hørt, ifølge Alih Shah, en av de overlevende, skriver Vårt Land.

Islamekspert Kari Vogt setter massakren i sammenheng med USAs aksjon mot Taliban-regimet i Afghanistan. Hun mener det er fare for nye angrep mot kristne i Pakistan:
- De som står bak massakren har åpenbart reagert mot de de oppfatter som vestlige terrorangrep mot muslimske afghanere. Vi har fra oppgjør i Pakistan tidligere - blant annet mellom sunni- og shiamuslimer - sett at menneskeliv ikke betyr så mye i en opphetet situasjon, sier Vogt til Vårt Land.

Vogt trekker frem at den kristne minoriteten i Pakistan er utsatt for forfølgelse fra muslimer i landet. Det fins eksempel på at muslimer har misbrukt blasfemilovgivningen til å gå til sak mot kristne som man for eksempel har havnet i eiendomskonflikt med.