155 demonstranter løslatt i Egypt

En egyp­tisk dom­stol har løs­latt 155 men­nes­ker som ble på­gre­pet etter sam­men­støt mel­lom isla­mis­tis­ke de­mon­stran­ter og sik­ker­hets­po­li­ti i Kairo, mel­der stat­li­ge medi­er.

De vol­de­li­ge sam­men­stø­te­ne mel­lom sik­ker­hets­po­li­ti­et og mot­stan­de­re og til­hen­ge­re av den av­sat­te egyp­tis­ke pre­si­den­ten Mo­ha­med Mursi fant sted 6. ok­to­ber. De­mon­stran­te­ne var sik­tet for vold mot po­liti­menn og hær­verk, men de ble løs­latt lør­dag, skri­ver avi­sen Al-Ah­ram.

Nær­me­re 50 per­soner ble drept og mel­lom 100 og 200 skadd i sam­men­stø­te­ne.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Den po­li­tis­ke si­tua­sjo­nen i Egypt har vært spent siden juli, da hæren av­sat­te pre­si­den­ten Mo­ha­med Mursi. Po­li­ti­et slår hardt ned på til­hen­ge­re av Mursi, og over 1.000 per­soner har blitt drept og tu­sen­vis på­gre­pet siden av­set­tel­sen.

Lør­dag ble det meldt at en dom­stol i Alex­and­ria re­du­ser­te straf­fen for 14 kvin­ne­li­ge de­mon­stran­ter. I til­legg ble sju yngre jen­ter ble løs­latt. Opp­rin­ne­lig ble de dømt til opp­til el­le­ve år i feng­sel for ulov­li­ge de­mon­stra­sjo­ner. (©NTB)