14-årig voldtektsoffer får tillatelse til å ta abort

En ar­gen­tinsk dom­stol har slått fast at en 14 år gam­mel jente som ble gra­vid i en vold­tekt skal få lov til å ta abort.

Det skjer etter at en la­ve­re retts­in­stans sa nei til øns­ket fra jenta og hen­nes mor om å av­slut­te gra­vi­di­te­ten.

Jenta opp­da­get i no­vem­ber at hun var gra­vid etter å ha blitt vold­tatt av mo­rens part­ner. Hun og moren opp­søk­te syke­hus, men en dom­stol slo fast at hun måtte føde bar­net for så even­tu­elt å adop­te­re det vekk.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Abort er stort sett ulov­lig i Ar­gen­ti­na, men det kan gis unn­tak, for ek­sem­pel ved vold­tekt. Høy­este­rett i Sal­to-pro­vin­sen er en­stem­mig i at jenta skul­le fått lov til å gjen­nom­føre abort uten å be en dom­stol om lov først.

Ret­ten sier seg uenig med den for­ri­ge dom­me­ren, som mente at det ufød­te livet trum­fet ret­tig­he­te­ne til ten­årings­jen­ta. Høy­este­ret­ten slår imid­ler­tid fast at er­klæ­rin­gen jenta måtte lese opp på syke­hu­set, der hun slo fast at hun var gra­vid på grunn av en vold­tekt, var alt hun treng­te for å få ta abort.

Les også
Alle liv er like verdifulle