13 års fengsel for konedrap i Hemsedal

Den 45 år gamle irakeren som i desember 2014 drepte kona i Hemsedal og puttet henne i fryseren, er i Hallingdal tingrett dømt til 13 års fengsel.

Hanan Majid Mohammed, som også var hans kusine, var 34 år gammel da hun ble drept i parets leilighet i Ulsåk i Hemsedal 9. desember 2014. Det at hun ikke ville skille seg kostet henne livet.

Etter en samlet vurdering av alle omstendighetene ved drapet, fastsettes straffen til fengsel i 13 år, står det i dommen fra Hallingdal tingrett. Dommen er enstemmig, melderNRK.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Barna lekte i et annet rom

Aktor hadde bedt om fengsel i tolv og et halvt år for mannen.

Ifølge dommen drepte mannen kona mens barna lekte i et annet rom i leiligheten i Hemsedal. 45-åringen forklarte under rettssaken hvordan det svartnet for ham da kona sa hun ville skilles.

– Jeg fikk en lyd i ørene. Det var som om jeg hadde en motor inne i hodet mitt. Jeg følte meg ikke normal lenger, forklarte mannen til Hallingdal tingrett, ifølge Hallingdølen.

Han gråt da han forklarte retten hvordan han drepte kona i stua mens barna lekte i naborommet, før han gjemte liket i fryseboksen så barna ikke skulle oppdage det.

– Jeg beklager. Jeg kan ikke sette ord på det som har skjedd, sa han i tingretten.

Dro til Irak

Paret var politiske flyktninger fra Nord-Irak og kom til Norge i 2009. Kona jobbet blant annet på Hemsedal asylmottak. Etter drapet reiste mannen tilbake til Irak. Derfra ringte han asylmottaket og fortalte at kona lå død i leiligheten.

På formiddagen 15. desember tok politiet seg inn i parets leilighet og fant Hanan i fryseboksen. Ektemannen kom tilbake til Norge seks dager senere og ble pågrepet.

Mannen har sittet varetektsfengslet siden pågripelsen og ble orientert om dommen av sin advokat Knut-Ole Bakke-Hansen torsdag kveld.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

– Hans første reaksjon er at dommen er streng, og han vil nå bruke et par dager på å bestemme seg om han orker en ny runde i retten, sier Bakke-Hansen.