Folk flykter fra konsertstede Bataclan i Paris, som ble angrepet fredag kveld.

– 100 drept i konserthallen Bataclan

Rundt hundre mennesker ble drept av væpnede menn inne i konserthallen Bataclan i Paris, opplyser politiet etter at lokalet ble stormet litt over midnatt.

Fire angripere ble drept under stormingen av lokalet, der det var meldt at det var minst 100 gisler, opplyste politiet til nyhetsbyrået AFP etter at aksjonen var avsluttet.

En tjenestemann i Paris' rådhus opplyste natt til lørdag at til sammen 140 mennesker er drept i sju angrep rundt om i byen, hvorav et hundretall i Bataclan, skriver Reuters.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Kort før politiet stormet lokalet, hørtes skyting og fem høye eksplosjoner utenfor konserthallen, trolig da politiet kastet granater før de gikk inn i hallen.

Vitner inne i salen forteller at det hadde vært en regulær massakre, og bandet som spilte, Eagles of Death Metal, meldte på facebooksiden sin at de fortsatt forsøkte å lokalisere alle sine bandmedlemmer og medarbeidere.

Regelrett blodbad

– Jeg så 20 til 25 lik på gulvet, og folk var svært alvorlig såret av skuddsår, forteller Julien Pierce til radiostasjonen Europe 1. Han beskriver stedet som et blodbad.

I-Tele melder at det var tre personer som begynte å skyte i lokalet en times tid etter at en konsert med rockebandet startet.

Ifølge et vitne ropte en av angriperne «Allahu Akbar» (Gud er stor) før han begynte å skyte rett inn i folkemengden. Vitner på stedet sa at de hørte et stort smell og rundt tjue skudd da angrepet begynte.

Ifølge den franske TV-kanalen France 2 var det plass til 1.600 mennesker i den tradisjonsrike konserthallen, og konserten var utsolgt.

Sju angrep

Massakren i Le Bataclan var ett av så mange som sju forskjellige angrep i Paris fredag kveld som framstår som samordnede og velorganiserte.

Utenfor restauranter Petit Cambodge og baren Le Carillon i det ellevte arrondissement var det også en person som ropte «Allahu Akbar» før han åpnet ild med automatgevær, ifølge franske medier.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Vitner på stedet forteller at gjester, blant dem en gruppe utenlandske studenter, kastet seg under bordene da skytingen begynte, og at det lå minst fire eller fem døde på bakken.

Omtrent på samme tid fant tre eksplosjoner sted på en bar nær Stade de France der Frankrike spilte landskamp i fotball mot Tyskland, ifølge BBC. Minst tre mennesker er drept ved stadionet, i det som politiet sier var to selvmordsangrep.

Den franske avisen Figaro meldte om skyting på et tredje sted i Paris, i rue de Charenton, og på Place de la Republique skjøt en mann flere salver med et kalasjnikov automatgevær. Det er ikke bekreftet om det også var skyteepisoder ved Louvre og Pompidou-senteret i sentrum.

Hollande evakuert

Frankrikes president François Hollande var til stede på Stade de France under landskampen. Politihelikoptre sirklet rundt i lufta da han ble fraktet i sikkerhet, ifølge TV-kanalen i-Tele.

Sent på kvelden satt han i krisemøte med flere ministre, blant dem statsminister Manuel Valls og innenriksminister Bernard Cazeneuve, i et sikkert rom i innenriksdepartementet.

Allerede ved midnatt opplyste Hollande at ble det erklært unntakstilstand i landet, og at grensene ble stengt.

Politiet sperret av flere nabolag der skyteepisodene fant sted. Politiet ba folk holde seg hjemme. Stade de France ble evakuert, men mange av fotballtilskuerne slapp ikke gjennom politisperringene inn mot byens sentrum.

Fakta om angrepene i Paris

* Ved Stade de France, der Frankrike møtte Tyskland til privatlandskamp i fotball, er det fire som er bekreftet døde. Det skal ha vært to selvmordsangrep ved stadion.

* Det ble tatt gisler i konsertlokalet Bataclan, der bandet Eagles of Death Metal hadde konsert. Ifølge politiet er rundt 100 drept ved konserthallen. Angriperne tok også gisler.

* Ved Avenue de la République er fire bekreftet døde.

* Det er 19 bekreftet drepte ved Charonne.

* Ved Bichat er det 14 som er døde.

* Ved Beaumarchais er det ikke bekreftet døde, men tre skal være såret.

(©NTB)

NTB

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Les også
Åpner sjømannskirken i Paris
Les også
Politiets sikkerhetstjeneste (PST) styrker beredskapenFakta om angrepene i Paris
Les også
UD oppfordrer nordmenn i Paris til å kontakte pårørendeFakta om nylige terrorangrep i Frankrike
Les også
Frankrike stenger grensene - innfører unntakstilstandFakta om nylige terrorangrep i Frankrike
Les også
Statsminister Solberg forferdet etter angrepene i Paris