TWITTER-REFS: Kjell Ingolf Rop
...
TWITTER-REFS: Kjell Ingolf Ropstad refser både Donald Trump og sin egen kommunestyrerepresentant i samme tweet. Fotomontasje: Alex Brandon, AP/Vidar Ruud, NTB
leder
Når Ropstad «tar en Trump»
Del
I stedet for å ringe sin partifelle valgte KrF-lederen Twitter som arena for offentlig refs og sterke personkarakteristikker. Slik Trump selv ofte gjør.

En av de mest omtalte KrF-politikerne de siste dagene heter Simon Friis Larsen.

Den 39-årige kommunestyrerepresentanten fra Rælingen har hatt en rekke opptredener på NRK og TV2 den siste tiden. Og flere skal det visst bli, etter det vi forstår.

Den store interessen skyldes ikke at riksmediene plutselig har blitt veldig interessert i kommunepolitikken på Nedre Romerike. Eller at Friis Larsen er høyaktuell for tyngre verv på riksplan i Kristelig Folkeparti.

Nei, det handler selvfølgelig om en viss herremann i Det Hvite Hus i Washington DC.

For det er virkelig ikke lett for norske medier å finne offentlige personer som faktisk støtter Donald Trumps kandidatur. Trump-motstandere er det jo som kjent mer enn nok av, mens det er betydelig lengre mellom de som åpent forsvarer ham.

Og mediene trenger sånne folk for den journalistiske balansens skyld. Det ser virkelig ikke bra ut hvis samtlige intervjuobjekter og alle debattpanelene overgår hverandre i å fortelle hvor forferdelig Donald Trump er.

For fire år siden var det Hans Lysglimt Johansen som ofte fikk rollen som norsk riksstøttespiller for Trump, men han har siden spilt seg selv effektivt ut over sidelinjen.

Når det da dukker opp en veltalende, vennlig og tidligere USA-bosatt kommunepolitiker fra KrF som faktisk har sansen for Donald Trump, så er det ikke så rart at han blir etterspurt i mediene.

Så har nok Trump neppe et flertall bak seg blant tilhengerne til noe norsk stortingsparti, heller ikke i KrF. Og partiledelsen virker tilsynelatende lite fornøyd med at Friis Larsen sitter i studioene med KrF-pin og Rælingen-logo på jakkeslaget og legger ut om hvor bra Donald Trump er for USA.

Dagen fortalte nylig om hvordan partileder Kjell Ingolf Ropstad gikk ut på Twitter rett etter at Simon Friis Larsen var intervjuet i statskanalen.

Der skrev Ropstad at «Kveldens opptreden i NRK Urix er ikke representativ for KrF. Donald Trumps oppførsel, løgner og hat er farlig. Vår oppgave er å slåss for likeverd, respekt og rettferdighet.»

Vi er som kjent også kritiske til Trump. Derfor kan vi ha forståelse for Ropstads behov for å distansere seg fra presidenten, selv om det jo hører med til sjeldenhetene at et norsk regjeringsmedlem omtaler den øverstkommanderende hos vår nærmeste allierte som en løgner og en hatefull person.

Men, vi for vår del, tror likevel i det lengste at de fleste klarer å skille mellom en enslig kommunestyrerepresentant fra Rælingen og partieliten inne i Oslo.

Det er sannsynligvis ingen som tror at KrF nærmest over natten har blitt entusiastiske Trump-supportere eller en slags norsk filial av USAs republikanere.

Slik sett synes vi partilederen var litt unødvendig hard i klypa overfor sin egen kommunestyrerepresentant.

I stedet for å ta en telefon til sin partifelle, hvilket han fortsatt ikke har gjort, valgte han Twitter som arena for offentlig refs og sterke personkarakteristikker. Det er jo ellers en fremgangsmåte ikke helt ulik den Trump selv ofte velger.

Det har i KrF-kretser de siste årene vært snakket mye om bredden i partiet. Vi tror KrF gjør klokt i å signalisere at det er plass i KrF også til de som tenker annerledes om amerikansk politikk.

For det finnes faktisk noen sånne. Og ikke bare i Rælingen.

Vebjørn Selbekks datter arbeider som kommunikasjonsrådgiver i KrF.

donald trump,vebjørn selbekk,leder,lederartikkel,krf,kjell ingolf ropstad,simon friis larsen,hans lysglimt johansen