ARGUMENTER: Alle våre nyhetssa
...
ARGUMENTER: Alle våre nyhetssaker har god kildebakgrunn, med gjerne både to eller flere kilder. Hvis Filip Rygg er så redd for den informasjonen som kommer frem i våre artikler, så bør han imøtekomme den med saklige argumenter, skriver Thorgrim Bredesen. Illustrasjonsfoto: Frank May, NTB Scanpix
Grove beskyldninger mot Frieord.no
Del
Å angripe et nettsted og dets redaktør bakfra med løgnaktige og uhyrlige påstander, er verken redelig eller kristent.

Det var en skuffende opplevelse å lese det meget krasse og hatefulle innlegget til Filip Rygg , lederen for den kristne tankesmien Skaperkraft, i nettutgaven av Dagen, den 14. september.

Når kristne sprer nazistisk propaganda  

Rygg gikk høyt ut og mente at mange kristne i hans eget «venne-nettverk» som ikke støtter masseinnvandringen til Norge, delte artikler fra det han omtalte som «nazistiske og rasistiske nettsider».

Den eneste nettsiden Rygg nevnte med ord var Frieord . Jeg og nyhetssiden Frieord, som jeg er redaktør for, ble av Rygg også beskyldt for å drive «nynazistisk propaganda».

La meg først som sist poengtere; verken jeg eller nyhetssiden Frieord er «nazistisk» eller bedriver «nynazistisk propaganda». En slik omtale tar både jeg og de øvrige som er involvert i nettsiden sterk avstand fra.

Jeg gikk ut av det politiske miljøet som Rygg fremdeles ønsker å knytte meg til for flere år siden. Jeg har tatt avstand i en rekke riksdekkende medier. ( ABC Nyheter og TV 2 . Og jeg ønsker i likhet med mange andre journalister og redaktører i Norge, de aller fleste fra den ytterliggående venstresiden i norsk politikk, å få den samme sjansen som de fikk. Dessverre virker Rygg å være av den overbevisning at det ikke lar seg gjøre.

Filip Rygg er en av de fremste forkjemperne for en liberal asyl og flyktningpolitikk innenfor det kristne miljøet i Norge. Dette er det selvfølgelig helt legitimt å være. At han derimot velger å angripe en nyhetsside uten å ha dekning for sine påstander, er ikke akseptabelt.

At Dagen, som er en stor og viktig kristen avis gir ham lov til det, er svært skuffende. Frieord formidler nyheter som viser en side av innvandringen som sjelden finner veien til de store riksmediene. Det gjør oss ikke til en nazistisk eller rasistisk side.

Frieord har spesialisert seg på å skrive saker fra lokalsamfunnene rundt i det ganske land. I tillegg legger vi ut navn og bilde på noen av de verste voldtektsforbryterne i dette landet, hvor det viser seg å være en stor overrepresentasjon av personer med asylbakgrunn. ( aftenposten.no )

Dette gjør ikke nettsiden Frieord til en formidler av nynazistisk propaganda. Dette gjør oss til en videreformidler av ubehagelige fakta.

Hvis den informasjonen vi legger ut ikke passer inn i verdensbildet til Filip Rygg, bør han kanskje vurdere tanken på at det ikke er nettsiden Frieord det er noe galt med, men hans eget verdensbilde.

Sannheten er at asyl- og flyktning-innvandringen til Norge og Europa på ingen måte går smertefritt. Og at mange av de som kommer hit havner i politiets kriminalregister. Ikke alle selvfølgelig, men urovekkende mange ( aftenposten.no ).

I et land som Norge, hvor vi med stolthet kan si at vi har demokrati og ytringsfrihet, så bør det være rom for en nyhetsside som kikker litt bak det glansbildet som innvandringen blir fremstilt som.

Dette også selv om innholdet ikke stemmer med verdensbildet til mediene, politikerne eller samfunnssynserne. Og uten at dette medfører at man får påklistret drapsideologier og masseutryddelse til sitt eller sine lesere sitt tankegods.

Alle våre nyhetssaker har god kildebakgrunn, med gjerne både to eller flere kilder. Hvis Filip Rygg er så redd for den informasjonen som kommer frem i våre artikler, så bør han imøtekomme den med saklige argumenter. Å angripe et nettsted og dets redaktør bakfra med løgnaktige og uhyrlige påstander, er verken redelig eller kristent.

Med ønske om en mer saklig og ærlig debatt.

abc nyheter,aftenposten,dagen,europa,filip rygg,flyktning,frieord,innvandring,nazistiske,norge,skaperkraft,tv 2,thorgrim bredesen,frieord.no,masseinnvandring,asylpolitikk