DEBATT: «Men intensjonen er jo
...
DEBATT: «Men intensjonen er jo så god, sies det. Vi ønsker bare at barn skal se og forstå at vi har veldig ulike kropper alle, og at denne forskjelligheten ikke er noe å skamme seg over. Greit nok, det. Men dette er lærdom og kunnskap barna fint kunne fått uten at de ble utsatt for denne nakeneksponeringen», skriver Jarle Rosvold. Bildet viser NRK Marienlyst. Foto: Stian Schløsser Møller / NTB
debatt
Kroppspress eller nakenpress på NRK?
Del
Hva som er verst eller best, er ikke godt å si. Men når kanalen bruker det ene i et forsøk på å bekjempe det andre, da bommer de stygt – igjen!

For det er dessverre ikke noe nytt at NRK går langt over streken for alminnelig sømmelighet når de har noe om kropp og sex. At de i dette tilfelle, med barneprogrammet «Superkroppen» vel ikke har noe særlig fokus på sex, så rettferdiggjør allikevel ikke det at NRK eksponerer barn over hele landet for at fem voksne stilles frem for dem uten en tråd, gang etter gang!

Jeg vet at det er mange barn som synes disse programmene er svært ubehagelige! Og det er jo ikke noe rart! Alle har vi en naturlig bluferdighet som i dette tilfelle tråkkes brutalt på! Her må hele klasser – enten de vil eller ikke – sitte i 15–20 minutt å se på de voksne blotterne (ja, er det noe annet?) i det ene programmet etter det andre! Dette er ikke greit!

Men intensjonen er jo så god, sies det. Vi ønsker bare at barn skal se og forstå at vi har veldig ulike kropper alle, og at denne forskjelligheten ikke er noe å skamme seg over.

Greit nok, det. Men dette er lærdom og kunnskap barna fint kunne fått uten at de ble utsatt for denne nakeneksponeringen! NRK kunne hatt, stort sett akkurat det samme programmet, med de samme voksne – men da med truse og bh på.

Så kunne de eventuelt plusset på med bilder og plansjer for de mest intime kroppsdeler, angående spørsmål og info rundt dem. Det hadde vært anstendig, og på linje med vanlig folkeskikk, skulle jeg mene. Stakkars barn! sier jeg bare.

nrk,sex,kroppspress