«Det føles rart at KrF risiker
...
«Det føles rart at KrF risikerer å komme under sperregrensen, et parti som har hatt statsministeren tre ganger, og som har jobbet for de svakeste i samfunnet i hele dets eksistens», skriver artikkelforfatteren. Bildet viser partileder Kjell Ingolf Ropstad. Foto: Vidar Ruud, NTB
debatt
Et parti i motvind
Del
Hvis de i partiet Sentrum ønsker størst mulig innflytelse på Stortinget i saker som menneskeverd og klima, så burde de i alle fall ikke trampe KrF under sperregrensen

For to uker siden var jeg på landsmøtet til KrFU. På det landsmøtet skjønte jeg at KrF er en viktig stemme på Stortinget. Det var et interessant landsmøte, og det ga virkelig mersmak til å være med i politikken.

Dessverre kom det opp en artikkel om John Harald Bondevik midt under landsmøtet. Da ble jeg klar over at vi kom til å ha stor motvind frem mot stortingsvalget neste år.

Heldigvis klarte ungdomspartilederen vår Edel-Marie Haukland å forsvare det John Harald beskyldte KrF for, og det var virkelig bra at hun gjorde. Men likevel stoppet ikke motvinden der.

For noen dager siden så jeg at KrF var kommet over sperregrensen på siste meningsmåling fra Dagbladet, men så kom partiet Sentrum opp i mediene. Min første tanke var at dette kan føre til KrF kom under sperregrensen, så stortingsvalget i 2021 vil bli et skjebnevalg for partiet.

Det neste som slo meg da jeg fikk vite om det nye partiet med Lippestad i spissen, var følgende: Hvorfor ønsker partiet å risikere at deres parti får ett mandat, og KrF muligens får to mandater hvis de kommer under sperregrensen? Hvorfor velge det, istedenfor at KrF skal få åtte mandater på Stortinget slik de har nå?

Hvis de i partiet Sentrum ønsker størst mulig innflytelse på Stortinget i saker som menneskeverd og klima, så burde de i alle fall ikke trampe KrF under sperregrensen slik de holder på med akkurat nå.

Partiet Sentrum burde huske at det har vært KrF og Venstre som har stoppet Høyre og Fremskrittspartiet i å lete etter olje i Lofoten, og at sentrumsregjeringen med Kjell Magne Bondevik i spissen gikk av på en miljøsak i 2000.

Det er et stort tap hvis KrF kommer under sperregrensen, da mister Stortinget en viktig stemme som holder igjen i den verdiløse liberaliseringen som skjer støtt og stadig.

Det føles rart at KrF risikerer å komme under sperregrensen, et parti som har hatt statsministeren tre ganger, og som har jobbet for de svakeste i samfunnet i hele dets eksistens.

Jeg skal i alle fall gjøre alt i min makt for å få KrF over sperregrensen. Jeg har allerede begynt å gi ut drops med dropspapir der det står KrFU på. Etter jeg har gitt den sier jeg alltid: Godt valg!

daniel døskeland aarvik,krfu,krf,kristelig folkeparti,sentrum,john harald bondevik