INGEN INNRØMMELSE: Jeg synes g
...
INGEN INNRØMMELSE: Jeg synes generalsekretær Øyvind Åsland i sin argumentasjon sager av den greina han prøver å sitte på når han sier at Stenes varsel er for uspesifikt, og i samme innlegg sier at han selv kan ikke uttale seg mer spesifikt på grunn av taushetsplikten, skriver innsenderen. Foto: Andrea Øien Sæverud
debatt
Hva vil NLM?
Del
Lederne i NLM har lenge nok puttet ubehageligheter under teppet. Nå håper jeg at grasrota ikke gjør det samme.

Jeg har fulgt debatten i Vårt land og Dagen om maktmisbruk og ukultur i NLM. Endre Stene har satt ord på en kultur og en framgangsmåte han har sett i mange år. Han har fått overveldende mange tilbakemeldinger fra folk som bekrefter hans observasjon. Jeg er en av dem.

Jeg har ikke sett noen innrømmelser fra NLMs sentraladministrasjons side. Tvert imot kom det uttrykket igjen, denne gangen på trykk med fete bokstaver i overskriften: «Det er sterke beskyldninger».

Jeg synes generalsekretær Øyvind Åsland i sin argumentasjon sager av den greina han prøver å sitte på når han sier at Stenes varsel er for uspesifikt, og i samme innlegg sier at han selv kan ikke uttale seg mer spesifikt på grunn av taushetsplikten. Stene har holdt seg innenfor konfidesialitetsprinsippene samtidig som han tydelig peker på problemet.

Siri Myklebusts historie er en sann og konkret historie. Hun er den erfarne lektoren, jeg vet ikke om hun har vært søker til rektorstillingen. Hvis hun ikke var søker, burde hun blitt bedt om å søke. Men hun gikk ikke i klassen til Åsland, Bø og Ottosen på misjonsskolen på Fjellhaug.

Myklebust vet hva som skal gjøres med elevers opplevelse av trakassering og mobbing. Rektor kunne ha god nytte av å bruke hennes kompetanse.

Myklebust tegner et balansert bilde av miljøet. Ikke alle føler seg mobbet. Jeg tror ikke jeg har hørt om noe miljø der alle føler seg mobbet. Det ville ha vært en ekstremsituasjon. Derfor forstår jeg ikke hva styreleder på Kvitsund Ketil Jensen vil med å poengtere at noen har hatt det bra. Synes han det er greit nok hvis flertallet ikke klager?

Den samme defensive holdningen leser jeg hos Dagens Tarjei Gilje når han sier at nå må vi se hvor utbredt misnøyen til ledelsen i NLM er. Jeg er grunnleggende uenig i det. Vi må ikke se hvor utbredt misnøyen er, men hvor begrunnet misnøyen er. NLM har en stor skare av tilhengere som aldri ville trodd at deres ledere kunne opptre uærlig.

Poenget er ikke å finne ut hvor mange som tror hva, men hva som faktisk foregår. Lederne i NLM har lenge nok puttet ubehageligheter under teppet. Nå håper jeg at grasrota ikke gjør det samme.

nlm,ukultur,endre stene,ellen salmelid,siri myklebust,tarjei gilje,misjon