BØNNENS HUS: Når Paulus formaner oss om «fremfor alt» å be for alle mennesker og alle i høye stillinger, så gir det en viktig prioritering for kirken å være et bønnens hus, skriver lederen for Nasjonalt bønneråd.

Kjemp for alt hva du har kjært

Vi ber om visdom i vanskelige beslutninger, gudsfrykt til å gjøre det rette, og at rettferd og sannhet skal vinne frem på tinget. 

Vi må holde ut i den striden som raser over landet vårt akkurat nå! Historiene om Josjafat og Nehemja taler om lovprisningens betydning, hjemmenes betydning og forbønnens betydning i den kampen vi står i.

26. mai skal Stortinget stemme over radikale endringer i bioteknologiloven, uten høringer og utredninger i forkant. Eggdonasjon, mitokondredonasjon, assistert befruktning for enslige, tidlig ultralyd og NIPT-test er blant forslagene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Dette sier vi nei til! Vi tillater ikke at staten skal legge opp til at flere barn vil vokse opp uten å kjenne sine biologiske foreldre.

Vi vil heller ikke ha et marked for kjøp og salg av egg og arvestoff. Og ikke minst: Jakten på barn med Downs syndrom eller andre diagnoser får ikke fortsette!

Din stemme er viktig, så bruk den! Del tekster i sosiale medier og alle kanaler du måtte ha tilgjengelig. Bare husk formaningen: La alle mennesker merke dere er vennlige (også når debatten blir hard)!

La oss også be for alle representantene på Stortinget, særlig de som er usikre på hva de skal gjør i denne saken. Det er folkevalgte i Frp og andre partier som ikke er enige i det som er foreslått. Vi ber om at Gud må «vende kongers hjerter som vannbekker», så det blir flertall mot forslagene.

Vi har heldigvis ikke en kamp mot mennesker, men mot «ondskapens åndehær». Likevel kan vi lære noe av krigene i det gamle testamentet. I 2. Krønikerbok 20 får Josjafat ved Guds hjelp en stor seier over en fiende som var for mange for dem.

«Vær ikke redde og mist ikke motet av denne store styrken; for dette er ikke deres kamp, men Guds.» De stilte opp sangere i spissen for krigerne, og så snart de stemte i med jubelrop og lovsang, ble fienden slått.

Derfor er jeg glad for all lovsang og tilbedelse som stiger opp fra hele landet akkurat nå. Herren troner på vår lovsang, og kan skape endringer langt ut over det vi ber om og forstår! (Salme 22,4 og Ef 3,20)

I Nehemja 3 og 4 får vi høre om hvordan muren rundt Jerusalem ble bygd opp. Det står i kapittel 3 at alle arbeidet på ulike deler av muren, og mange ganger blir det nevnt at de arbeidet utenfor sitt eget hus. Det er et godt prinsipp å arbeidet i sitt eget nærmiljø, ut fra hjemmene.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Rhonda Mathisen forkynte i starten av året: «gå hjem og gjenopprett gudslivet i hjemmene». Det gav et profetisk fokus for året som vi fortsatt trenger å minne hverandre om. Heimevernet må komme i funksjon!

Vi må sette vakt rundt våre hjem og gjenopprette en åndelig grunnvoll i hjemmene våre, så vi kan ha Jesu beskyttende nærvær der.

I hjemmene holder vi derfor fast på opplesningen av skriften, bønnene, nattverden og fellesskapet. I praksis betyr det kanskje å etablere noen faste rutiner for dette.

Da Nehemja hadde bygd opp muren til halv høyde helt rundt, slo fiendene seg sammen for å gå til krig mot Jerusalem og skape forvirring der. «Men vi ba til vår Gud og satte vakt på muren dag og natt for å holde dem borte.»

Nehemja lot folket stille seg opp på de laveste stedene bak muren, på de åpne plassene, og han sa: «Vær ikke redde for dem! Tenk på Herren, den store og skremmende, og kjemp for brødre, sønner og døtre, kvinner og hjem!»

Fra den dagen arbeidet halvparten av Nehemjas menn på muren, mens den andre halvparten sto vakt.

Når Paulus formaner oss om «fremfor alt» å be for alle mennesker og alle i høye stillinger, så gir det en viktig prioritering for kirken å være et bønnens hus.

Derfor ber vi for Storting, regjering og alle beslutningstakere rundt om i landet. Vi ber om visdom i vanskelige beslutninger, gudsfrykt til å gjøre det rette, og at rettferd og sannhet skal vinne frem på tinget.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Særlig ber vi for dem som står fremst i kampen. Nå gjelder det menneskeverdet, barns rettigheter og forståelsen av foreldreskap og biologi i landet vårt!