Evangeliesenteret er ikke bare
...
Evangeliesenteret er ikke bare et fint arbeid som hjelper noen få, skriver innsenderen. På bildet ser vi bibelskolerektor Hanne Sørmo Holstad og daglig leder Trond Palmgren Eriksen i Evangeliesenteret. Foto: Tore Hjalmar Sævik
Debatt
Slik mangedobler vi offentlige penger
Del
Altfor ofte løper vi politikere etter de mest tabloide sakene, og glemmer å sette søkelyset på vår aller viktigste oppgave; nemlig å hjelpe dem som trenger hjelpen aller mest.

Gjennom oppveksten har jeg sittet på mange gudstjenester og hørt predikanter tale. Det var ikke alltid like spennende, men spesielt noen møter var alltid utrolig interessante.

Det var de gangene menigheten fikk besøk av mennesker som hadde opplevd livet som veldig tøft, og som kunne fortelle om at da det så mørkest ut, møtte de Jesus, og fikk et nytt liv.

Mange av disse kom fra Evangeliesenteret. De fortalte om tungt rusmisbruk, og mange nedturer, men at de til sist hadde kommet inn på Evangeliesenteret. Der ble de tatt imot av brennende hjerter. Frivillige og ansatte viste dem omsorg og delte troen med dem.

I disse tilfellene var det ikke LAR-behandling eller sprøyterom som møtte dem, men mennesker som viste kjærlighet og omsorg, og en kjærlig Gud som endret alt. Evangeliesenteret er ikke bare et fint arbeid som hjelper noen få.

De har oppsiktsvekkende gode resultater, og 80 prosent av de som fullfører rehabilitering på senteret blir rusfrie. Til sammen dreier det seg om mange tusen mennesker gjennom senterets historie.

Hvert år samles bergensere for å løpe rundt Lille Lungegårdsvann og shoppe sammen under aksjonen «For Freedom». Inntektene går til et fantastisk arbeid som tar kampen mot menneskehandel og moderne slaveri.

De driver med forebygging, samarbeid med andre frivillige og offentlige aktører, innsamling, og ikke minst ettervern for ofre for moderne slaveri.

Hundrevis av frivillige og andre stiller opp når det er kampanje for å bidra til målrettede arbeidet for å hjelpe ofre for menneskehandel lokalt og internasjonalt. Det er brennende hjerter, som drives av et kall til å hjelpe dem som har det aller vanskeligst.

Jeg er stolt av at Bergens budsjett for 2020, som KrF var med å vedta, viderefører støtten til disse tiltakene. Vi viderefører støtten til For freedom og Evangeliesenteret sitt kontaktsenter i Bergen.

Det er ikke enorme summer, men det er nok til å utrette en stor forskjell for de som Evangeliesenteret og For freedom ønsker å hjelpe. Offentlige midler mangedobles når de er med å støtte frivillig arbeid.

Altfor ofte løper vi politikere etter de mest tabloide sakene, og glemmer å sette søkelyset på vår aller viktigste oppgave; nemlig å hjelpe dem som trenger hjelpen aller mest. Bergen trenger brennende hjerter, og KrF er her for at disse skal hjelpes og heies frem.

Joel Ystebø er leder for Vestland KrFU og bystyrerepresentant for Bergen KrF