Kirkerådslederens nye innsikt

På første side i Vårt Land i begynnelsen av november kom Kristin Gunleiksrud Raaum med følgende oppsiktsvekkende utsagn.

«Det er ikke sant at Gud ikke liker homofili.» Hvor har hun den kunnskapen fra? I Bibelen står nemlig det stikk motsatte. Der står det at de som lever ut sin homofili ikke skal arve Guds rike. Det er derfor grunn til å etterspørre hvor hun henter dekning for sin påstand fra?

Videre sier hun i artikkelen inne i avisen at hun «bare får lyst til å rope og skrike» angående debatten om homofili, nemlig fordi ikke alle betingelsesløst applauderer homofilt samliv.

Artikkelen fortsetter under annonsen.

Tenk om vi i stedet hadde hatt en kirkeledelse som hadde ropt og skreket i fortvilelse over at det norske folk kaster vrak på Bibelens gode budskap om ekteskap og familie! Hun gjør det motsatte, hun forsvarer avkristningen av samfunnet på dette avgjørende viktige området. Den normale familien med mor, far og barn, selve grunnenheten i samfunnet slik den til alle tider og alle steder har fremstått, burde fremelskes og fremsnakkes.

Kirkerådslederen gjør det motsatte. Nå er det om å gjøre for henne å snu kappen etter vinden, og bidra til den samlivsforvirringen som herjer i samfunnet. Så får det visst være det samme med hva kirkens eksistensbegrunnelse, Skriften, sier.

Hvordan har vi klart å få til en slik kirkeledelse? Jo, det er et resultat av at det politisk er forlangt av kirken at den skulle få sin frihet under forutsetning av en demokratisk beslutningsprosess angående kirkens lære, nemlig i Kirkemøtet. Politikerne har med vitende og vilje vedtatt dette som en forutsetning for å skille stat og kirke, og kirkens ledelse har ikke forstått konsekvensene av hva de har akseptert av politisk innblanding i kirken. Nå er det trolig for sent.

Det forhold at biskopene Fiske og Veiteberg i samme avis er heiagjeng for denne utglidningen og familieforvirringen er minst like illevarslende, og det er uforståelig at ingen av de andre biskopene protesterer. Det ser ut til at de blir populister og opportunister alle sammen så snart de får bispekappen på. Hvor er de «konservative» biskopene? Er det bare anførselstegnene igjen av dere?

Det siste nå er at statsminister Erna Solberg har tatt på seg rollen som skriftlærd. Hun sa i spørretimen 13. november at «det er horribelt at kirkesamfunn definerer homofili som synd». Det er å håpe at kristenledere tar til motmæle, men jeg har mine tvil.

Det koster for mye i dagens politisk intolerante tid. Foreningen «Fri» får lov å forkynne sitt budskap om uhemmet seksuell utfoldelse, og de begynner i barnehagen, men kristen forkynnelse der er tabu. Joda, det går som Ap-ideologen Edward Bull proklamerte som partiets mål på 1920-tallet, nemlig å avkristne Norge. Nå hjelper alle til, også nåværende regjering og kirkeledelse. Utrolig og trist.

Mange sier at KrF ikke må blande politikk og kristendom, i betydningen å fremme kristne standpunkter med bibelsk begrunnelse. Jo, det bør de etter min mening absolutt gjøre med god samvittighet og åpent sinn når selveste statsministeren til de grader blander seg inn i kirkens lære- og trosgrunnlag. En ting er at hun åpenbarer sin totale mangel på innsikt i dette bibelske anliggende, men at hun sier noe slikt i åpen stortingsdebatt er, ja nettopp, helt horribelt.

Er det snart noen i kirkelig eller politisk posisjon som ser skriften på veggen?