DEBATT: «Jeg har opplevd at no
...
DEBATT: «Jeg har opplevd at noen ikke vil ta meg i hånden i kirken. Jeg tror ikke noen blir snikkristen av den grunn, snarere tvert imot. Det kan være mange grunner til at folk ikke vil ta noen i hånden», skriver Kristin Jonassen. Bildet viser kronprins Haakon på besøk i Al-Noor-moskeen i Bærum etter terroangrepet mot det muslimske samfunnet der. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
debatt
Snikislamisering
Del
Jeg ble så provosert at Siv Jensen igjen begynner å snakke om snikislamisering. 

Foranledningen var at en ung gutt skjøt i en moske og ville drepe mange muslimer. For to år siden hadde PST fått greie på at gutten hadde noen rare holdninger til muslimer uten at de gjorde noe med saken.

På folkehøyskolen han gikk på, fikk PST igjen melding om at gutten var radikalisert uten at noe skjedde. Han skaffet seg til og med våpen uten at PST reagerte. Det ser ut for meg som PST ikke har gjort jobben sin. Når han skyter søsteren sin og skyter inne i en moske, blir han heldigvis endelig stoppet av en muslim.

Da kronprinsen kommer på besøk til moskeen, er det noen kvinner som ikke vil ta kronprinsen i hånden, og dette mener Siv Jensen fører til snikislamisering.

Jeg har opplevd at noen ikke vil ta meg i hånden i kirken. Jeg tror ikke noen blir snikkristen av den grunn, snarere tvert imot. Det kan være mange grunner til at folk ikke vil ta noen i hånden.

Det kan være en psykiatrisk diagnose, at de er syke eller at de har fått høre fra de er barn at de ikke kommer til himmelen hvis de tar en av det motsatte kjønn i hånden. Det gjør at de uansett om det er kongen eller prinsen ikke under noen omstendigheter våger å ta han i hånden selv om de sikkert gjerne vil.

Jeg er helt sikker på at denne episoden i moskeen aldri kommer til å føre til at noen vil prøve å unngå å hilse på kronprinsen. Barn som er oppvokst i Norge og har gått på norsk skole lærer at de må ta læreren i hånden og hilse på læreren hver dag.

Istedenfor å snakke om snikislamisering burde vi alle ta avstand fra de som sprer hat mot muslimer på nettet og fører til at noen tar til våpen.

snikislamisering,siv jensen,kronprins haakon,moske,debatt